Thursday, May 22, 2014

susah ke nak buat kerja cara profesional?


orang hantar emel atas urusan kerja, boleh dia ajak ak keluar dating?
buat cara profesional sikit boleh tak?

mula2 memang ak buat emel carbon copy (Cc) untuk bos ak masa ak reply emel dia.
sekali masa dia ajak ak keluar dating, dia dah buang nama bos ak.
konon tak nak bos ak taw lah.

lepas tu, bila ak reply emel dia cakap ak akan hantar senior ak pergi jumpa dia, terus tak reply emel ak sampai sekarang.
dia ni memang nak kenakan ak ke?
konon nak buat yang ak ni memang terhegeh sangat nak cari dia?
konon sebab company dia je yang paling gah dalam malaysia ni, ak memang kena deal dengan dia sorang je lah?

orang macam ni tak payah lah layan.
dorang saja nak test market je.

tapi tak sangka pulak dia guna emel ofis untuk benda2 personal.
berani betul dia.
dia kerja kat company paling famous kot kat malaysia.


*ak wasap senior ak, cakap meeting dengan dia tak payah pergi. biar je dia tunggu. haha. sape suruh tak reply emel ak. rasanya lepas ni, ak mintak tolong senior ak je kot untuk deal dengan company dia. tak hingin ak nak deal dengan orang macam ni. sebab tu, nombor henfon jangan bagi sebarangan kat orang. bagi je nombor ofis. kalau dapat kat orang yg jenis suka test market macam ni, habis hilang privacy. tapi kadang2 ada jugak yang tetiba kol direct nombor henfon ak. celah mana entah dapat nombor ak. main tekan2 je kot. hahah.



No comments: