Monday, March 24, 2014

crack.



crack day. huuu

bangun pukul 3.30 pagi pun takde air lagi.
ok husnuzon. subuh nanti adalah kot air.

tuptup subuh pun takde air jugak. rasa nak menjerit je pagi tadi. huwaaaaaaaaaaa.
ak sebenarnya penat yang minggu lepas tak habis lagi kot.
lepas melaka-johor-pd-kl, pastu terus kena buat kerja-kerja sekretariat untuk event running lagi.
memang gigih betul ak minggu lepas.
ak rasa weekend yang ini baru ak rasa betul2 weekend.
nak kena synchronize balik waktu tidur ak yang kucar-kacir.

lepas subuh tadi, terus tergolek atas sofa.
berkira-kira nak ambik cuti sebab ak memang ada replacement leave untuk yang minggu lepas.
memang dah nak terlelap balik dah pagi tadi tapi lepas tu baru teringat ak ada meeting, ada appointment dengan datuk lagi.
waaa mana boleh cuti.
banyak benda penting nak buat hari ni. hukhuk.

last sekali, ak mandi kat tandas lrt je.
memang selesa habis mandi situ sebab tandas lrt yang tu je yang ak rasa bersih.
so nak mandi 15 minit pun tak kisah. haha.

tadi memang dah rasa malas gils nak mandi.
buat macam orang tu kan, tak mandi pagi pun takpe katanya. haha.
tapi ak memang tak boleh lah.
mesti nak jugak mandi.
badan kena jugak ada bau sabun mandi. baru rasa fresh je pagi2.
ak memang jenis bangun je pagi, mesti kena mandi.
takdenya ak nak peram sampai petang baru nak mandi.
kalau weekend, paling lambat pun pukul 10 pagi ak dah mandi.
paling kurang pun 2x kali ak kena mandi dalam sehari.

tapi kalau musim sejuk, lagi2 kalau kat kelantan boleh consider lah nak mandi tengahari sikit. haha.
air kat kampung sejuk dia lain macam sikit. macam mandi ais kot.
ak ni jenis tak tahan sejuk. sampai mak ak kata, nasib baik tak dapat sambung belajar obersee.
gituh kata mak ak. haha.

pape pun, alhamdulillah balik kerja maghrib tadi dah air.
yeayy! terus mandi sejam. ok ak tipu.



*syikin, kalau dia tak puas hati, satgi dia cakap direct je. takde dah nak simpan2 dalam hati- ofismate. waaa sejak bila ak jadi sarkastik nih? tapi sampai bila ak nak main angguk je. sekali-sekala kena jugak bersuara. tak semua benda kita boleh pendam dalam hati. 


No comments: