Sunday, February 16, 2014

Pakcik FBI.



Dua hari berturut-turut ak jogging sorang kat taman jaya.
Malam tu bukan main semangat lagi nak jogging ahkak umah ak ni.
Tapi setiap kali kejut bangun pagi, semua ke laut. Haha.
Tapi ak ok je jogging sorang. Tadehal lohh.
Lagi best kot. Hihi.
*Tenang je hati tengok langit Allah pepagi.

Sabtu memang ramai gila orang.
So ak kuar pukul 6.40 pagi camtu pun dah ada yang start jalan2 ke taman jaya.
Takdelah takut sangat nak jalan sorang2 kat lrt tu.

Cuma hari ahad macam ni tak ramai sangat orang.
Ak aim nak aerobik sebenarnya tapi malangnya hari ni takde aerobik.
So ak jogging je lah alang2 dah sampai taman jaya.
Masa ak mula2 sampai kat taman jaya tu ak perasan lah ada pakcik melayu dalam lingkungan 50an kot (tapi pakai short pants uolls), dok usha2 ak. Nampak muka macam educated.
Tapi ak buat dek je lah.
Mungkin dia ingat ak ni anak dia ke apa kan.

Tapi lepas tu, masa ak nak start jogging tu tetiba dia tegur ak tanya ak dah berapa round lari?
Pastu tetiba terus tanya ak tinggal kat mana.
Aik ak macam pelik lah kan.
Sebab soalan dia tu macam nak sangat taw ak tinggal area mana.
Ak cakap ak tinggal area pj.
Pastu terus ak diam, malas nak cakap pape.
Pakcik tu pun terus lari ke depan.
Fuhh selamat ak.
Risau jugak kang soalan pelik apa pulak yang dia tanya.
Manusia sekarang bukan boleh percaya sangat.
Lagi2 kalau kau jalan sorang.
So berhati-hati ye korang.





Berhujung minggu dengan segala dokumen yang berkaitan dengan standards.
Esok,17hb February 2014 ada lawatan daripada pihak NSB sebelum mengakreditasi company kami jadi SIRIM kedua.
Diharap semuanya berjalan dengan lancar dan mudah. Amin.



**Dapat jugak merasa golden wrap chicken kepsi hari ni. Nampak tak betapa kunonya ak. Kesian. Haha. Terima kasih awak :))


No comments: