Wednesday, February 12, 2014

anjak lagi?


katanya tahun ni tahun penjimatan kerajaan.
ak mampu sedekah senyum sinis je dalam meeting tadi.
dah funder kata gitu, kena redha je lah.
tapi yang tak syioknya banyak planning dah kena anjak ke depan lagi.
dari februari ke mac. pastu dari mac ke april.

adoii ingat kami ni takde keje lain ke nak buat?
kalau projek tu nanti tak cukup berkualiti jangan saling tuding menuding pulak.
dah banyak benda kami sacrifice demi projek tujuh digit ni.
nasib baik ada budak intern dua orang.
logo, slide after effect, poster semua kami pass kat dorang je.
sorry lah dik.
kalau bagi ahkak memang tak terdaya nak dapat idea buat benda alah ni.

hai lelaki, havoc betul idea korang.
cantik pulak ak tengok benda2 yang dorang design.
lepas ni, terus apply keje kat company kami lah senang.
ambik position program designer ke.
lari teruihh dari background sains.
tapi kalau dah minat punya pasal, ada korang kisah ke?
at least, banyak benda korang boleh belajar kan?
tak semestinya nak kena stick dengan background study korang kan?
tak gitu uollss?


*ak pantang betul bila lelaki bangla berdiri belakang ak masa beratur nak naik lrt. sebab dorang suka berdiri rapat2 belakang perempuan. motif kau buat gitu dah kenapa? kang ada jugak makan penyepak ak ni nanti. sekarang dah lah memang panas membahang, memang panas je hati kita ni tadi. tapi ak senang je bila dah nampak geng bangla ni makin rapat dengan ak, ak pergi menyelit sana sini, tup2 dah berdiri belakang lelaki yang gagah perkasa. haha. bajet bodyguard gituhh.




No comments: