Tuesday, November 12, 2013

Lesen kereta ganti ic.


nak dekat seminggu ak kat kl, baru hari ni perasan ic ak takde dalam purse!
kenapa tak tunggu tahun depan je kan.
walaweh nak menangis ak tadi. depan officer bank pulak tuh.
nasib baik encik tu baik, suruh ak cari slow2.
tapi konpem.
semua poket ak dah seluk. takde!

keluar dari bank kat kl central tu rasa macam semua orang ak nak langgar.
lemah betul ak bila ic hilang ni.
macam2 dah ak pikir.
pagi khamis dah nak kena bertolak pergi genting.
memang tak boleh excuse sebab bos pun join.
macam family day company lah.

tapi tiba2 ak teringat, ke dok dalam handbag mak ak?
sebab masa ak pergi interview minggu lepas, ak pinjam handbag mak ak.
ak kol mak ak tanya.
kena bebel sebakul dulu lah tapi. haha.
dan alhamdulillah memang ada dalam handbag mak ak.
maknanya tak hilang. fuhh lega.
ya Allah syukur alhamdulillah masih wujud rupanya ic ak.

sekarang kena pikir macam mana nak dapatkan ic ak ye?
ayah ak nak try bagi kat driver bas yg on the way ke kl.
tapi dorang takut hilang.
nak pos laju alamat umah sewa ak konpem memang tak lah.
semua keje kot.
nak dekat maghrib baru balik rumah.
sape nak ambiknya?

pikir punya pikir.
nurin!
fine. pos laju ke alamat lab nurin lah nampaknya.
nak buat alamat ofis ak tak boleh sebab semua kat genting khamis jumaat.

maksudnya hari khamis baru sampai ic ak.
maksudnya lagi, ak pergi genting bawak lesen kereta je lah. itu pun lesen L. haha.

*masa pergi event launching kat sme corp petang tadi, dia tulis PUAN NUR ASYIKIN AMINUDDIN dalam list name attendance. macam pelik je. macam pelik je. haha. suka suki je bagi title puan kat ak.


No comments: