Friday, November 8, 2013

bukan degil tapi tegas.


mak ak kata ak degil?
macam tak kena je dengan diri ak.

ak bukan degil.
tapi kalau bab nak menyusahkan orang ni ak tak berapa suka.
ak memang selalu bertegas dengan diri ak, selagi ak boleh buat benda tu by myself, ak akan buat tanpa bantuan dari sesape.
independent tu memang kena dengan ak.
nama pun anak sulung.
ofismate ak pun dah boleh teka ak ni anak sulung.
*masa zaman u, ramai yg kata ak ni anak bongsu. haha. apa benda lah yg menyebabkan dorang pikir ak anak bongsu?

mungkin bila dah masuk zaman bekerjaya ni (ecehh), sifat anak sulung dah makin terserlah. kot?
kalau tak mak ak, mesti kawan ak yg bebel. haha.
hidup kat kl ni kena berani.
sebab akan ada masa kau kena berdiri atas kaki kau sendiri.
tapi betul jugak kata mak ak; berani pun kena berpada.
baik mom! 



*kerja tak sampai sebulan, dah kena ikut trip pergi genting minggu depan. katanya ofis club punya event. ak ni nak berjimba pun ada cara ak. dan genting bukan tempat kegemaran ak. so how? tarik diri. maybe.




No comments: