Wednesday, June 26, 2013

bye pj. hai danau kota!


ak ada berita baik!!
ak ada jumpa williams corner kat danau kota!

apa itu williams corner?
williams corner tu asalnya restoran famous kat area pj.
western food dia paling power.
so lepas ni, korang yang tinggal area gombak, wangsa maju, ampang boleh ler singgah ke danau kota.
tak payah susah-susah pergi pj dah haaa.

restoran ni dekat dengan platinum lake condo pv13, pv10.
dekat dengan uptown jugeks.
kalau tak tahu jugak, google je columbia hospital danau kota.
restoran dia paling hujung.

dekat area sini jugak ada nz curry house.
tomyam dia paling power wehh!
makan sekali nak lagi. serius.
nz curry house ni betul-betul sebelah columbia hospital.

penghuni kondo pv10, pv13 memang untung betul.
kedai makan meletops bersepah!
*negro pun bersepahs kat sini T_____T*


malam ni william nak?
moh ler kita!



Wednesday, June 19, 2013

janji yang dicapati.



ak dah spend masa ak untuk interview manusia yang berminat untuk kerja butik tapi haram jadah tak nampak kelibat dia.
apa yang korang rasa kalau korang kat tempat ak?
rasa macam nak mencarut pun ada!
tapi takpe. ni baru first time ak jadi wakil interviewer.
sudahnya ak bawak diri ke restoran periuk belanga.
tahu tak bila stress ni, rasa lapar tu boleh sampai tahap kemuncak yang paling ekstrem.
nasib baik nasi goreng seafood dia sedap.

***
janji pukul 12 tengahari.
okay fine, pukul 11.15 ak dah tercongok kat butik.
tunggu punya tunggu, sampai pukul 12.40 tengahari, ak give up menunggu.

orang nak bagi kerja, tapi boleh pulak buat hal macam ni.
at least, kol lah cakap sebab tak boleh datang.
ni manners kau mana?
campak dalam tong sampah?
kalau dah macam ni sikap kau, memang takde harapan lah kau nak jadi orang yang berjaya.
nak makan gaji pun kau dah boleh buat hal macam ni, memang tak ke manalah kalau ada niat nak run bisnes sendiri.
sekali orang dah hilang kepercayaan diri dengan kau, jangan harap kau nak menagih simpati buat kesekian kali.

pengajaran buat ak yang mungkin juga salah seorang calon interview.
"jangan buat interviewer tercongok menunggu kehadiran kita".
rasa dia macam sampah, rasa macam peluang yang tak dihargai.
kalau dah macam ni rasanya, jangan harap orang nak bagi peluang kerja kat kau.

tolonglah manusia.
hargai masa dan peluang yang ada.
kalau dah berjanji, tolong berusaha untuk menepati janji.
jangan jadi orang yang "capati" janji.
siapa suka orang yang jenis mungkiri janji?
korang suka ke??
kalau ada yang suka tu, boleh lah buat page fb  "manusia yang capati janji".
pastu berjemaah like kan.
kalau tanya ak, memang harapan je lah nak suruh ak like page ni.

*kalau rasa tak boleh buat, jangan berjanji.
senang cerita.



Saturday, June 15, 2013

perempuan persis lelaki.


jujurnya, ak tak pernah kawan dengan tomboy yang memang seratus peratus menyerupai lelaki.
setakat kawan perempuan yang perangai kasar macam lelaki tu adalah.

nah sekarang, rumah baru ak ni ada tomboy yang memang seratus peratus sebijik gaya lelaki.
tempat laundry penuh dengan short pants lelaki. kasut semuanya kasut lelaki. rumah pun semerbak bau perfume lelaki.
paling malang, dalam rumah sewa ak yang baru ni, hanya ak dengan dia je yang tinggal!
pehhh, ak tak tahu macam mana nak berdepan dengan tomboyish macam ni.
paling takut, masa keluar daripada bilik air.
nasib baik, bilik air betul2 depan bilik ak.
apalagi, lepas mandi, ak terus pecut masuk dalam bilik.
takut weh serumah dengan tomboyish macam ni.
rasa macam serumah dengan lelaki T_____T

cuba bayang, selama 3 hari ak pindah masuk rumah ni, sekali pun tak pernah terserempak dengan dia.
masing-masing suka berkurung dalam bilik.
tambah pulak, ak baru nak tidur, dia baru nak keluar.
ak bangun tidur, dia baru balik rumah. serius macam kelawar.
ak yang pakai baju kelawar pun, tak pernah perangai kelawar macam ni.
ak hanya dengar pintu bilik dia terbuka, dengar dia masuk bilik air. itu pun pukul 3,4 pagi.
ak tahu dia tomboy pun sebab penyewa rumah yang sebelum ni yang bagitahu.
dia cakap, tomboy ni tak pernah lah pulak buat perangai gila. dia jenis buat hal dia sendiri je.
so, lega lah sikit ak.

tapi apa yang ak paling suka pasal dia ialah dia seorang yang pembersih.
bilik air, dapur, tempat laundry semuanya kemas.

dan disebabkan tahap curiosity ak sangat lah tinggi, macam kucing.
ak nak jugak terserempak dengan dia sekali.
so hari ni lepas maghrib, ak duduk je kat meja makan ruang tamu ni sambil layan movie.
tup tup, dia keluar bilik!

"alahai comelnya tomboy nih"- first impression ak.
kecik macam ak jugak. ngeee.
kasut sukan dia kemain gedabak besar macam saiz lelaki.
ak dah bayang, "oo dia ni tinggi jugak kot".
sekali, ambik kau. kecik. comel pulak tuh dengan hair cut dia.
rambut dia memang terpacak habis lah uolls. hahaha.


*sepupu ak pesan, jangan sampai kena tangkap khalwat sudah. alah, kalau pencegah maksiat datang, suruh je lah dorang raba nasi lemak 50 sen dia tu. apa susah?