Monday, March 25, 2013

your mind is too narrow. seriously.



sejak dah pandai pakai blackberak eh silap blackberry ni, ak dah malas nak online pakai lappy.
(lagi tepat, blackberry adik ak sebenarnya. terima kasih adikku. sayang abe lebih. mmuahhhhh!)
tapi yang sebenarnya lappy ak ditinggalkan kat kelantan. malas nak angkut.
bila nak siapkan esaimen, mula meraban pinjam lappy nana. jasa lappy nana dikenang! hihi.

alkisahnya dekat kawasan perumahan pantai permai ni ada wifi orange yang boleh dibeli secara harian, mingguan, dan bulanan.
jadi, bila ak nak siapkan esaimen, ak cuba beli yang harian je, rm2.
kiranya boleh pakai 24 jam lah.
yang bestnya, dia siap buat delivery sampai depan pintu rumah ak.
setiap kali nak beli, terus mesej mr abang tu (nama glamor tak boleh blah betul. bhahaha).
lepas tu, mesti dah tercongok kat depan pintu rumah untuk pass nombor kod dan password. dan ambik duit sekali.

yang tak bestnya, mr abang tu dah mula tanya soalan yang bersifat peribadi.
masa mula-mula ak sms nak beli, dia ok lagi.
lepas 2,3 kali ak beli dengan dia kot, ak dah rasa pelik dengan dia.
haaa bila dia dah tanya soalan yang takde kaitan langsung dengan internet delivery, memang tak lah ak nak layan.
tapi bila ak dah tak layan, dia ignore je mesej ak bila ak sms dia nak beli internet daily.
kiranya taktik balas dendam lah ni ek?
ke dia malu sendiri dengan ak?
mr abang ni agak-agak lah.
jangan babitkan urusan peribadi dengan dunia bisnes internet boleh?
jangan jadi manusia yang terlalu narrow-minded.
payah nanti hidup kau.


*21 Mac ulang tahun kelahiran pa. 25 Mac ulang tahun kelahiran adik tembam ak, adib dan juga sepupu ak yang gojes, cik fiq vertigo a.k.a. bidadari besi. semoga kalian sentiasa dilimpahi dengan rahmat dariNya. amin. birthday ak pun dah tak lama dah. hihi. boleh lah tuntut hadiah dengan "dia" kan. ehem! tu pun kalau dia ingat.kalau.. :P




1 comment:

Anonymous said...

dia nak mengorat tu. huhu.