Monday, March 18, 2013

mother's weekend (:



mother's weekend?
perkataan ini memang mampu bikin kontroversi.
pagi-pagi lagi dah kena serang dengan soalan "are you married?" oleh sorang junior dengan mata yang membulat.
alahai comel betul si ameertha nih!

tapi betul lah.
bila tiap-tiap minggu ulang alik pergi gombak, jumpa anak-anak sepupu ak yang comel-comel, seriously rasa macam mother's weekend.

kadang-kadang, bila sepupu ak, nana pergi kerja. dia tinggal anak-anak dia zafran dengan zahra yang masing-masing umur 3 tahun dengan 2 tahun kat ak.
jadi, ak lah yang buat susu dorang.
ak lah yang suapkan nasi untuk dorang.
ak lah yang mandikan dorang.
ak lah yang layan dorang main.
pernah sekali, ak migrain. ak tidur je lah, biar dorang main mainan dorang.
bila ak bangun, tengok zafran dah tidur sebelah ak. zahra pulak tidur sebelah zafran. comel betul budak berdua nih.

memang penat jaga anak-anak yang jarak setahun dua.
bila ak layan sorang main, yang sorang lagi jeles.
yang bestnya, zahra si kecik tu pun dah pandai buli ak ye.
dia datang dekat ak, dengan jalan terkedek-kedek, pappp dia pukul peha ak. lepas tu, dia gelak. haha.
dan paling best, abang dia si zafran sangat bijak.
ak suka ajar dia abc atau 123 sebab dia memang cepat pick up.
bila ak bukak channel baby tv ke, ak suka soal dia nombor apa, huruf apa.
memang laju dia jawab.
dia memang rajin bukak buku dia. bila ak yang tukang melayan, lagi dia suka.

zafran ni sangat suka dengan klcc.
kalau naik kereta dengan dia, mesti dia akan cari klcc.
pernah satu hari tu, ayah dia tengah study (student PJJ), zafran suruh ayah dia lukis gambar klcc pakai baju tidur. haha. sabo je lah abang mizan ye. hihi.


*sepupu zafran, mohd harith iskandar dah mula nak berkepit 24 jam dengan mama dia selepas mama dia dah semakin pulih. alhamdulillah. harith pun sangat gemar dengan klcc. katanya, kl syeksyii! hewhew.






6 comments:

koehzzz said...

ish2.mstahil die bleh igt bdk kecik mcm kau da kawen.mgkin bau susu budak mlekat kat kau kot pg td..keh3 :p

budak kecik said...

aah mmg lah budak kecik mcm ak tak layak jadi ibu T___T

koehzzz said...

yela.bdak kecik mne leh jd ibu..makan byk bya besa sket ek.bru sng nk dkung anak..hehe

budak kecik said...

apa pulak makan byk. bukan boleh bantu utk ketinggian pun. masalah kegemukan tu ye. ish2..

hei jgn pndang rendah dgn ak ye. ak selalu je riba zafran sambil makan. amacam kuat tak ak? hihi

koehzzz said...

haha..okla.bleh than la kuat.tp klo ko boleh dukung dua2 skali gus mmg aku respek..hehe boleh?

budak kecik said...

amboi melampau nak suruh ak dukung dua2 sekali. tp pernah je dukung dua2 sekaligus sbb zafran kecik je. zahra je yg sedikit montel. kalo dua2 montel, rabak lah jgk. haha