Friday, January 18, 2013

air tangan.



semalam nak makan roti canai tapi paham2 je lah kelantan mane ade kedai mamak macam kat kl.
lagi2 kawasan tanah merah ni, lagi lah susah nak jumpa roti canai tengah malam.
akhirnya kami dinner makan sandwich resipi gabungan ak dengan ayah ak.

so semalam ak dengan ayah ak yang masuk dapur.
mak ak rilek tengok tv. hihi.
ak dah prepare bawang putih dengan bawang besar nak tumis sardin tapi lepas tu ayah ak yang take turn.
ayah ak ni memang terer jugak bab memasak.
tapi bab gulai ayah ak tak reti lah.
tapi kalau bab2 mi sup ke, bihun sup ke memang ayah ak terer sebab yang ni memang feveret dia.
maklum lah masa dia bujang2 dulu, ayah ak la yang selalu masak untuk housemate dia. tu mak ak lah yang cerita.

tapi satu je lah bila masuk dapur dengan ayah ak, kami berbeza pendapat.
ak nak masak cara ak tapi ayah ak nak masak cara dia. hailaa
haa lepas tu resipi kami bergabung meletup! kehkeh.
mak dengan adik ak makan baaanyaaak. sedap lettew. hekhek.


*cara masakan semuanya sama. cuma yang membezakan rasa tu adalah air tangan kita. kalau kita ikhlas masak untuk family kita, insyaAllah air tangan kita tu dapat berkat dan yang penting rasa sedap tu sangat ekslusif! (:



No comments: