Tuesday, October 30, 2012

pakcik potong bird.



makin hari makin nakal.
nak kena ugut pakcik potong bird, baru boleh jadi good boy.

lepas accident hari tu, harith takut dengan bunyi2 yang kuat. contohnya mesin rumput.
dengar je pakcik mesin rumput kat depan rumah, mencicit berlari dok tepi dinding.
dan dia sangat sensitif dengan "bird" dia.
bila kelemahan dia terbongkar, maka bermula la ugutan dengan "pakcik potong bird".
*jangan sampai dia fobia nak bersunat nanti. haha.

ak rasa masa accident hari tu, dia sedar.
mungkin dia dapat dengar bunyi kereta berlanggar dengan lori.
sebab tu, harith sangat fobia dengan bunyi2 yang kuat dan bising.

kalau dulu, orang tanya dia," papa mana?"
harith akan jawab, "papa work".

tapi sekarang, orang tanya, "papa mana?"
harith jawab, "papa mati dah".

kalau lalu kawasan kubur, dia akan cakap, "tu kubur papa".
bila dia nampak motor arwah papa dia, dia usap2 motor tu.
paling sedih, bila dia tengok je sepupu dia si zafran dok bergurau dengan abah dia.
mungkin dia terasa, "mana papa ak?"



sedap harith parking kepala dia atas lengan ak.


fiq vertigo. acik harith dah balik mesir :'(
rumah sunyi. dah takde orang yang nak membebel bila zafran dengan harith bergusti.

panjang umur, jumpa tahun depan fiq!
"penantian suatu penyiksaan" bak kata nana.


setengah jam before boarding. gonna miss you fiq :'(



Tuesday, October 16, 2012

kak kin pakai pampers lah. erk!


walaupun dia anak tunggal, tapi sifat penyayang seorang abang memang jelas dalam diri dia. 
kalau tragedi 6 Ogos tu tak berlaku, dia ada seorang adik perempuan yang telah diberi nama oleh mamanya, Nor Qairin.
tapi takdir tuhan. takde siapa yang boleh menghalang. Dia Maha Berkuasa.
Allah lebih sayangkan arwah papa dia dan adik dia. 
kita pun milik Allah jugak.

semalam dia dan zahra tidur dengan ak.
masing2 conquer ruang katil. ak amek sikit je ruang untuk tidur. *nasib baik ak kecik. hihi
bila ak bangun pagi nak mandi, budak 2 orang tu still tidur lagi.
masa dalam toilet, ak dengar dia panggil ak sambil nanges2. 
terpaksa la ak pujuk2 dia cakap ak nak mandi. ak suruh dia sambung tidur lagi.

bila keadaan bilik dah senyap sikit, ak intai budak tu dari dalam toilet.
rupa2nya zahra pun dah bangun.
budak 2 orang tu tengah bergolek malas atas katil. tunggu ak siap mandi gamaknya.
baik pulak zahra. langsung tak menangis.

bila dah siap mandi, ak bukak pintu toilet, nampak dia tengah bergurau dengan zahra.
zahra sengih je bila nampak ak.
pandai pulak dia jaga zahra masa ak mandi. 

dia (harith iskandar), memang seorang abang yang penyayang. *perangai sama dengan arwah papa dia.
walaupun umur nak masuk 3 tahun, tapi dah boleh nampak gaya independent dalam diri dia.
baik untuk anak yatim macam dia.

*bila nampak pad ak, dia kata ak pakai pampers. boleh pulak dia banding2kan pampers dia dengan 'pampers' ak. haa macam mana tu? haha.




Wednesday, October 10, 2012

campur tolak.



banyak pulak isu yang berbangkit bila ak pakai baju kurung.
mungkin ak terlalu anggun untuk pakai baju kurung.
mungkin.


*cuba bayang bila semua perasaan bercampur. empangan air mata macam nak pecah. astaghfirullah.

Saturday, October 6, 2012

so soon.



never skip a prayer as there are millions in their grave's wishing to 
come back to life only to prostrate to Allah.