Thursday, July 12, 2012

masa untuk berenang.


bulan ramadhan makin menghampiri kita.
tapi swimming pool pun ak tak jejak2 lagi.
dah lama tak jejak kaki kat swimming pool oii.
*eh tak. tahun lepas baru kena rendam dengan sepupu kecik ak dalam swimming pool. dah tu semua nak panjat atas belakang ak, mana la ak tak terendam dalam kolam tu. budak2 tu memang pembuli ak yang tegar. keh3.


ni la tempat ak selalu berenang masa zaman sekolah dulu. rindunya!

nak kata ak terer berenang tu takde la.
tapi taw la sket2 nak mengapungkan badan ak kat dalam kolam tu.
first time ak belajar berenang masa kat mrsm.
mrsm ak ade kolam renang.

so, masa waktu pj, kita orang divide by gender la.
contohnya minggu ni, laki main sukan padang, perempuan pergi berenang dan minggu seterusnya turn laki pulak berenang, perempuan bersukan kat padang.

kelas pj kita orang selalunya pagi.
so, kelas berenang pun waktu pagi la.
kita orang memang kena pakai swimming suit.
nak pakai t-shirt boleh, tapi kena get ready la kalau tetiba t-shirt kau menggelembung dalam kolam tu. haha.
sebab tu la kena pakai baju yang tight. kalau tak nak pakai swimming suit takpe, tapi kena pakai baju yang tight la untuk mengelakkan baju daripada menggelembung.

lepas siap berenang, nak salin baju apa semua, baru perasan belakang badan dah berbelang! 
yela. paham2 je la swimming pool tu tak berbumbung, pakai pulak swimming suit memang kena direct la dengan pancaran matahari. hihi.
tapi sekejap je jadi mak belang tu.
takde la sampai berbulan2 kan.

*esok berenang jom.







6 comments:

Anonymous said...

aku xreti brenang.mcm mne tu?huhu

budak kecik said...

bljr berenang dgn itik! haha. ak pn bknnya terer mne pn berenang2 ni.

1st skali kau kna pndai apungkan bdn kau dlm kolam tu. bila bdn kau dh terapung elok je dlm kolam tu, cuba la gerakkan tgn n kaki kau. lps tu berenang la kamu ikut suka kamu. slmt bljr!

Anonymous said...

brenang ngan itik plampung tu ekk?haha..aku nk blaja..tp air pn xjumpe lg ni nk mandi..huhu

budak kecik said...

aah itik pelampung. haha.. xjumpa air? aik. selama ni yg kau mndi tu bkn air ke? keh3 :P

ak x dpt berenang pn smlm. sbb swimming cap wajib pakai. swimming cap ak ade kt umah. kt sport centre tu ade jual, tp mahal kot. x brbaloi asenya kalo nk bli pn. nsb baik ak try g tnya ptg smlm. kalo x sia2 je ktorg g mlm tu. dh mmg excited nk berenang, tetiba trbantut sbb swimming cap je. huhu

Anonymous said...

okla..nnti la aku try brenang dlam air kolah tu ekk!!=p

aah kan..tu yg aku mlas nk mndi kolam rnang tu.byk sgat songeh nye.huhu kau pkai je la cover rmbut tok mndi tu..kat kedai aku de jual.murah je.keh3

budak kecik said...

ish2, kesian la org yg mndi air kolah tu nnti. haha :P

oo shower cap tu ke? xbley gna lngsung. nnti sekejap je pakai. lps tu dh trtanggal ke mne2 dlm kolam tu. haha