Monday, July 16, 2012

karaoke party online.



berita baik untuk korang yang tengah gian nak karaoke tapi malas nak pergi red box dan seangkatan dengannya.
korang boleh klik "karaoke party"
korang akan dapat webpage macam yang bawah ni:


jimat duit ak. siap karaoke sambil berbaring tu. hhaha.


kemudian, korang wajib register dulu.
kalau tak, banyak lagu yang kena lock.
bila urusan register dah selesai, korang boleh log in macam biasa.

lepas tu, korang scroll down je yang hot picks tu.
dan klik "more sings to song".
haa lepas tu pilih je lagu yang korang rasa berminat untuk "dipunahranahkan" (read: dinyanyikan).

macam ak, ak suka lagu domino (jessie j) dan bring me to life (evanescence) sebab ak boleh follow rentak dia dengan maju jayanya. hehe.
yang menariknya, karaoke party ni siap ade markah lagi u'olls.
*nanti boleh la taw betapa buruknya atau betapa hebatnya nyanyian u'olls. keh3.
dan juga boleh pilih sama ada nak nyanyi dengan vokal atau instrumen je.
yang tak menariknya, list lagu melayu memang takde dalam website ni. harap maklum.
*kecewa. kalau tak, boleh menyumbangkan suara katak ak untuk lagu2 shades ke, manbai ke, tak pun elite: tamparan wanita! feveret tuh. huahua.



*nasib baik bebudak kolej ak ni friendly. setakat ni takde la pulak yang datang bilik ak bawak penyapu sambil jerit: "hoiii, senyap laa!" ngee.

selamat mencuba kawan!

12 comments:

Liza Razak said...

x sabar nak karaoke sorang2 kat rumah...thanks for sharing :)

budak kecik said...

no biggie ;)
selamat berkaraoke!

deDetz said...

hahaha kakak! :D
sy singgah kembali...
sy ni malu2 sikit nak menyanyi..
al-maklumlahh suara sumbang!! >.<

neway, tma kasih sbb bagi komen yg sngat mmberi inspirasi dkat sy :')
sy doakan kakak dpt master dgn cemerlang....sy pun dah follow blog ni! hehe...take care, & keep in touch kak...

Adylia Qarissa said...

suara dkna tak sedap..malu nak karok ;p

Jack said...

mau try la..mau melalak2 di rumah ni..haha..

anyway, gudluck ya..dptkn master..hehe

haz said...

waah. cool gila laa. siap ada marks la gi tuuu.. boleh la melalak hari2 kat rumah kalau macam ni. hahahha
thanks for sharing! V(^0^)

budak kecik said...

deDetz: ala dik, nyanyi je. kalo takut org dgr suara kita, kunci pintu blk rapat2 pas2 nyanyi sorang2 dlm blk. haha.. thanx dik. ok ahkak nk taw prkembangan semasa adk nnti ye ^-^

dkna: ala yg ni boleh karok sorang2. so, org lain mmg xbley dgr pn suara katak kita. hehe.

jack: cuba jgn x cuba. mmg best kot guna karok online. hehe. thanx yek!

haz: cool kan. slmt mncuba ;)

Nurulee said...

Suka gila karaoke =D haha, Thanks. Boleh try lepas ni.

budak kecik said...

tu la. ramai yg gila karok. hehe. welkam ;)

Boni Kacak said...

ala.. lagu melayu tak ada? saya ni kalau lagu2 omputih, terbelit2 lidah ni

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka karok kat neway.... siap ada buffet lagi hahaha

budak kecik said...

boni kacak: tu la psl. lagu melayu xde. tp try je nyanyi lagu omputih tu. nyanyi sorang kan. xkesah la kalo berbelit pn. keh3

asrul ilham sany: oh redbox pn ade buffet gak. xpe. nyanyi yg karok on9 siap bley buffet cekodok lg. ngeh3