Sunday, July 15, 2012

iklan wedding sat.


adik ak si zura dah kawen! huk3.
oo langkah bendul ea.

pengantin cik mek molek.



*OK AK TIPU. huahua.
sebenarnya zura jadi model baju pengantin laa.
sepupu ak, kak zaza baru beli baju pengantin untuk disewa.
so, dia mintak tolong zura jadi model untuk promote baju pengantin dia.

ak?
err baju tu saiz XS.
langsung tak sesuai untuk kakak dia yang montel ni hookaayy.
adik ak si keding ni boleh la nak pakai baju tu.
*sebenarnya teringin gak nak try sarung baju tu. cantik kot. huhu.

baju ni hanya sesuai untuk sesi wedding's photoshoot dan untuk makan malam yang formal.
ye. memang tak sesuai untuk majlis akad nikah.
sebab kalernya yang hitam.
ak ade la jugak cadangkan kat kak zaza suruh dia beli baju yang kaler putih yang sesuai untuk akad nikah.
kak zaza kata, setakat ni takde lagi baju putih yang dia berkenan.
so dia hold on dulu yang tu.
dia try yang kaler hitam ni dulu.

kak zaza pun sangat expert untuk make up pengantin.
sebenarnya kak zaza dah ade kerja yang steady.
tapi disebabkan dia suka make up orang, so dia memang buat part time untuk make up.
kalau cuti sekolah je dia memang busy sebab banyak pengantin yang booking dia.
kalau dulu, dia make up untuk sedara mara kita orang je.
tapi sekarang ramai yang dah kenal dia.
butik pun ade yang booking dia untuk make up model dorang.


ni antara hasil tangan kak zaza:

model pertama.

model kedua.

ak suka hasil tangan kak zaza sebab dia make up cantik.
nampak smooth je.
dan muka korang takkan nampak bertompok.
dan takkan nampak pelik.
takde la nampak macam hantu opera cina.

masa ak kecik2 dulu, ak la selalu yang jadi mangsa make up dia. haha.
disebabkan kak zaza takde adik perempuan, so ak la yang jadi adik perempuan dia.
masa ak darjah enam kot, ak selalu la jugak tidur umah kak zaza.
haa, masa tu memang ak jadi model dia la.
siap snap gambar ala-ala model gitu. tapi model kanak2 la. haha.
ak pun tak taw ak campak mane gambar tu.
tapi ak rasa kak zaza ade simpan lagi kot gambar tu.


kepada sesiapa (lokasi: kelantan) terutama yang nak save budget  yang berminat nak booking kak zaza untuk make up (tak kisah wedding atau dinner) atau berniat nak sewa baju pengantin, korang boleh la pm inbox fb kak zaza atau pm chatbox ak.
bayaran dia murah je.
*bak kata kak zaza: harga kawan2 je.

kak zaza dan baby perempuannnya yang comel (aish).


4 comments:

Lyaa Suriany said...

cun. kelate area mane?

budak kecik said...

kelate kt kg sireh, dkt ngn kb mall. tp kalo lyaa nk booking k. zaza, kol je k.zaza. slalunya, dia akan g sndiri umah org yg booking dia utk make up.

fifie said...

Memang smooth la mekap k.zaza nie, doh la comel.*ops terkecek kelate sini. hehehe. Hai budakkechik :D

budak kecik said...

tu la. cntik je kalo k.zaza makeup. dia bljr tutorial makeup kt youtube je kot. kalo sy mmg dh jd mcm hntu opera cina kot. haha.

*tp k.zaza slalu gak bg tips2 utk makeup. hehe

HAI AWAK! ;)