Sunday, June 3, 2012

makan. dan makan.



ratu ulam. ratu ikan bakar. saje nak kasi korang lapar. hehe :p


restoran anis puteri.
tengah hari semalam dapat makan ulam dengan budu.
wah enaknya!! *sebenarnya ak bukan la hantu budu sangat. hantu ulam tu ye. tapi semalam alang2 nampak budu kat kedai tu, terus rembat.

bila makan ulam, rasa macam tengah makan dengan pa&ma.
sebab ayah dengan mak ak sangat suka makan ulam.
memang tak lengkap la kalau takde ulam wa cakap lu.
selalunya kalau balik rumah, baru la dapat merasa makan ulam. cicah dengan budu lagi best kot.
tapi kami jarang2 makan budu sebab takut darah tinggi. hehe.
adik2 ak memang tak makan langsung budu. 
selalu yang menggodek botol budu kat dapur, ak la. biasa la sekali sekala balik umah kan. 
bukannya selalu pun makan budu :))

*lapo la pulak bila tengok gambar ni lelama..



14 comments:

dayu_myself said...

sedapnya....
sama la, kt rumah kte pun msti ade ulam..
fresh dri pokok kan..
tomata, jntung pisang, kcng botol, trung...
sdap3...nyum3..nk blik!!uhuk3

Anonymous said...

budu?err smbal blacan ade?tmpoyak ke..lapor ulam..huhu

budak kecik said...

dayu: takde ulam, tak lengkap meja mkn. hehe. balik? after exam! :p

cik anon: tak abes2 anti ngn budu. wakaka... kt restoran tu mmg selera kampung punya. mcm2 jnis ulam ada, budu, tempoyak, sambal belacan, yg bakar2 pun ade. ayam percik pun ade kot. mmg marbeles la makanan kt situ. owner dia opkos la kelantan. wee~
restoran anis puteri ni kat pntai dalam. tak pernah pergi ke? rugi2... hehe

Anonymous said...

skati la nk anti =p pnah gak gi mkan kat kg.pantai dlam tu skali.lame da.tp xtau lak nme die.aku pn bantai ulam gak kat stu.tp ngan smbal blacan la..hee yg rmai giler org tu ekk?

budak kecik said...

eleh. nnti ak paksa kau mkn 1 botol budu tu haa. hak3
tu la. ak g sne mmg aim ulam la. berkhasiat kot.

serius ramai. pas2 semalam ak jumpa dikir warriors kt kedai tu. hew2. ak tak taw pun tu kumpulan dikir warriors. tp ak ade dgr la dorang dok berdikir barat sket2. ak mcm pelik gak, pehal tetiba nk berdikir barat. sekali bila ak tgk page kelantan dok share kt fb, ade muka2 dorang tgh rehearsal utk mentor mlm ni. hahah

Anonymous said...

aigo!bole mati oo mkn sbotol trus.ko jgan.aku nk idup lame..huhu

oo..dikir warrior tu rmai dak um kn?sbb ade mmber aku sorg dlm tu.aritu siap msuk MHI lg..

budak kecik said...

haha. takde la sampai ak soh kau minum budu tu mcm kau minum coke kan. wakaka :p

entah. ak mne la kenal bdk2 dikir warrior tu. huhu. tp dorang mmg faymes dlm kalangan bdk klantan. cuma ak je yg mls nk amek taw. sbb ak bukannya minat pn dikir barat bagai ni.

Anonymous said...

euww..xterbayang aku.kne kat lidah sket pn da brkerut muke aku.not my taste =p

oo..ko minat lagu yg jiwang2 je ek.hee =p

budak kecik said...

:p

entah. sejak umur dh nk msk kategori 'org tua' ni, byk gak la lagu yg ala2 jiwang ak boleh lyn. mse muda remaja dulu mne boleh layan lagu slow cmni. ngntuk! haha. haa, lagu yg mojo yg ak post kt wall fb ak tu sgt sedih. kwn2 ak la ni yg ajar soh dgr lagu tu. pas2, mmg keje ak asyik replay je lagu tu. huahua. try la tgk. ke kau pn dh start replay lagu tu? haha. tp ade ke suami yg setia gila2 kt isteri dia yg dh mati mcm yg dlm klip video mojo tu? hmmmmmmm..

Anonymous said...

tu la aku tringat..kau bknnye lyan pn jiwg2 ni..las2 trjebak gak ek..haha aku ade trdgar lgu tu lme da..sdap..tp aku mlas nk cri..pastu aku tgok post ko tu..mmg lagu tu la kan.

stiap org len2.klo yg tu da kes frust ssangat la tu..rmai je yg mcm tu.tp xde la smpai nk mraung meratap mcm tu..ngis blakang2 je..haha skjap je la..pastu da abes mraung ape sume kompem crik len..hehe

budak kecik said...

oo konpem carik lain ek??
nangis belakang2 yg mcm kisah cinta monyet kau yg zmn jahiliah dolu2 ke? hik3 :p

tp ak salute la ngn kru production. lagu ni bkn based on kapel2 yg mcm lagu zmn-skrg-yg-entah-pape. mati2 ak ingt laki ni frust ngn mkwe dia. bila tgk MV dia, bru taw laki tu frust sbb ISTERI dia dh meninggal..

Anonymous said...

yela..xkan nk mndude smpai ke tua..xtau la klo pmpn mgkin bole kot mnjande je.syg pnye psal..hee =p
haip!jgan dungkit lg..huhu

tp aku ase slalu org dgar je lgu..xtgok pn mv die..so org akn igt mcm lgu2 jiwg bese gak..

eh..sjak bile kite ni wat research psal lgu ni?effect tesis ke ape..huhu

yg ko ni xtido lg..nk qiam ke?

budak kecik said...

:p

aah. smua bnda ak nk buat research. haha..

ak tgh taip tesis la ni. sbb ak nk re-check ngn prof rosna tngahari nnti. yg kau tu plk buat apa tak tido lg? qiam gak ke?

Anonymous said...

amboi..than gak kau ek mnaip smpai pg2 bute ni..igt tido awl jek..hee aku pn tgah mnaip tesis la ni..

mcm tu la kot..sebuk2 dunia pn akhirat jgn lupe ekk..hee okla slamat mnaip!