Tuesday, April 17, 2012

keling ni memang suka sangat bergurau senda dengan ak.






patut la sejak akhir2 ni, kedudukan selipar toilet ak asyik berubah.
ak parking baik punya kat depan bilik ak.
bila keluar bilik, tengok2 dah parking ngadap tepi bilik india.
aik? mula2 ak dah syak, budak keling sebelah bilik ak ni macam pernah rembat selipar toilet ak je.
tapi ak buat dek je la dulu.

dan tiba la hari yang paling mencabar kewarasan minda ak, bila keling tu rembat selipar toilet ak dan parking betul2 depan bilik dia.
paling dahsyat, dia parking selipar toilet buruk dia yang licin tu kat depan bilik ak!!
pergh. bijak betul keling ni.
saje je dia nak suruh ak jatuh guling2 dalam toilet.
sedangkan dia syiok je pakai selipar toilet ak yang selesa tu kan.

tapi ak ni baik. (eh yeke?)
ak pergi senyap2 amek balik semula selipar toilet ak dan ak biarkan je selipar toilet dia yang buruk tu.
biar dia sedar diri sikit.
lepas tu, elok je dia guna selipar toilet dia yang buruk tu. huahua!

sejak daripada peristiwa tu, ak parking selipar toilet ak sebelah bilik budak melayu.
tapi semalam, tetiba selipar toilet ak bertukar kedudukan, daripada sebelah kanan dinding bilik ak boleh bertukar arah jadi sebelah kiri dinding bilik ak.
maknanya, selipar toilet ak ngadap bilik keling tu lagi sekali!
ok fine. ak amek sarung selipar toilet ak pergi bilik nurin.

lepas tu, ak balik bilik ak semula, ak parking selipar ak sebelah bilik budak melayu.
ak rasa bontot ak pun tak sempat panas lagi kat atas kerusi bilik ak, tetiba kawan ak cakap selipar toilet ak dah takde!
bila ak check, selipar toilet ak dah parking depan bilik geng2 dia. (geng keling la)
patot la, dia amat gemar dengan selipar toilet ak tu, rupa-rupanya geng2 dia pun pakai selipar toilet kaler biru sebijik macam ak!
adeh geram betul ak dengan keling ni.
dah la pakai selipar ak. lepas tu, jalan depan ak buat muka berlagak.
siapa tak panass oii??
jangan sampai ak mencarut depan keling tu.
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

ok fine. geli ak bila ak tengok kaki dia yang 'sangat putih' tu membaluti selipar toilet ak.
memang nak kena beli yang baru.
for the next one, i would prefer the pink color because its my favourite color and of course the pink color not the ideal color for the keling's foot!
yela. cuba bayang kalau keling pakai selipar kaler pink yang terang benderang tu dalam gelap.
tak ke nanti kita nampak selipar tu je yang bergerak? hahaha.



4 comments:

happy eim said...

beli je kaler pink.
yg biru sedekah ja kt keling tu..sian die nk selipar kaler sama dgn geng die..^^

budak kecik said...

ye. mmg dh niat nk sedekah pn. tp kan bila sy dh niat nk bli yg baru, xde plk keling tu nk berebut pakai selipar toilet tu. dibiarkan je bergelimpangan tgh jln. sedih je nengok selipar tu. tp geli la nk pakai bekas tapak kaki keling tu! haishhhhhh

Ruza Hana said...

hahaha..kalau la keling tu bace,,,

budak kecik said...

bgs la kalo keling tu bce! biar dia sedar diri sket. ngeh3