Wednesday, April 4, 2012

bukan expired cuma limited edition.


balik kelantan. jumpa chong. ak tanya dia, kenapa gedik sangat pass nombor ak kat kawan-kawan dia.
mula-mula dia tak mengaku.
lepas tu, ak pusing-pusing ayat dia. akhirnya kantoi gak.
senang je nak pedayakan chong ni sebenarnya. dah taw dah perangai dia.

kata chong, budak tu calon yang sesuai untuk ak: baik. jaga solat. chinese look.
*chinese look? ok yang tu tak pernah wujud dalam list. dah la muka ak pun dah macam cina. satgi anak ak pun dah macam anak vietnam. eh yeke?*
dah kenapa dia beria sangat nak carikan jodoh untuk ak?
tapi ramai yang pesan kat ak, kena cepat-cepat cari calon kat u. nanti bila dah masuk dunia kerja, susah sebab kebanyakannya dah ada calon.
err, ingat cari calon ni macam jual beli kat pasar ke? heh.

abang si chong pun pernah cakap, perempuan kalau kawen masa umur 28 tahun, yang tu dah expired!
amboi mulut. suka suki je cakap expired.
bukan expired la. cuma secondary oocyte (egg cell) kami ni limited edition.
kalau kawen lambat sikit, maka berlaku la pembaziran egg cell untuk setiap bulan.





terima kasih untuk nasihat itu.
saya sangat hargai dengan keprihatinan anda semua.

dan rasanya ak dah jumpa 'dia'.
dan dia bukan kelantanese.
tapi katanya tekak dia tak boleh nak terima budu.
haa, cane tu?
tapi adik-adik ak pun tak suka budu!
kiranya dia ada geng la.


dan harapan ak: semoga dia benar-benar calon suami yang sesuai untuk agama ak dan masa depan ak. amin.



6 comments:

Anonymous said...

uohhh...very the sweet.. si "dia" tu mmg calon yg sgt2 direkemenkan.lulus....(cap bagus)

p/s: kpd si dia..ak da tlg promote ni, so phm2 la blanje mkn nt..u know who i am..hehe

Anonymous said...

ek eleh.nyebuk je la cik anon kat ats ni..sori la cik anon..aku da xperlu nk dpromote lg..haha

budak kecik said...

haha.. cik anon 1 ni mcm ade gaya nk jd promoter je.

cik anon 2 sila la promote cik anon 1 ni kt bdk pompuan yg nme A** K*** tu ek. ngee

Anonymous said...

oo..yg mcm model muslimah indon tu ek?haha untungla @cik anon 1..almak xleh tag lak..haha

budak kecik said...

haa btul la tu. tp pmpn tu mcm misteri sgt je ak tgk. hui3

*ingt ni fb ke apa nk tag2 org. hahah

Anonymous said...

xphm...lalala...