Tuesday, March 27, 2012

desperate.


ak sangat pelik bila ade manusia yang sangat gigih nak berkenalan dengan ak.
mula-mula ak sangkakan manusia tu salah nombor.
dan nombor misteri tu sangat cantik.

manusia tu akan mesej ak setiap sejam dengan perkataan 'salam'.
ak tak layan.
tapi satu malam tu, dia kol ak pukul 1.10 pagi.
ak pelik. pehal manusia salah nombor ni sangat gigih nak kol ak pagi-pagi buta?
tapi ak tak jawab pun sebab ak tido mati. hahah.

petang tu, lagi sekali dia kol.
ak takut nak jawab.
ak pass kat kawan ak. kawan ak siap ugut dia suruh dia cakap dengan suami.
*terbaik la kak husna*

ak ingatkan dia dah berhenti mencuba.
tapi malam tu, dia mesej ak.
dia taip nama ak! *salam. syikin.*
ok. nampaknya dia memang kenal ak.

dia kata dia baru putus tunang.
dia perlukan kawan berbual untuk masa ni.
konon tengah putus cinta yang tahap gampang la.

tyme tu ak dah hangin satu badan.
erk putus tunang, pastu cari ak la?
ok. ak dah taw manusia ni sape.
dia kawan sepupu ak.
sepupu ak pernah pass nombor ak dekat kawan dia.
konon nak suruh ak kenal dengan kawan dia.
haila chong ni!

ak sangat fed up dengan dia.
sebab dia tak henti-henti mesej ak even ak tak pernah reply pun mesej dia.
dia sangat desperate! haih!


dan mesej ak yang paling 'bermakna' untuk dia:
sori la. awak pergi la cari orang lain ek. nanti bakal suami saya marah.





lepas tu, ak dah bebas dari gangguan dia.
alhamdulillah :)


4 comments:

ms ribena said...

harharhar.... 2 blum ikin kene cam akak.. sampai nk bunuh diri bagai klu x layan.. mane x akak tension.. huhu..

hei_na said...

hahahaha!!dah biase kene ikin,xde cara lain.."suami saya dekat sblh saya nie"..kah3!!!kdg2 smpai kene tipu dh kawen dan ad anak 2 lg..sabo jelh yunk!:)

budak kecik said...

kwn k.ally tu mmg psiko. ikin takut dgr citer k.ally. huhu

tp kan k.husna. muka k.husna dh mmg mcm mak budak dah tu. dh xlama la ni ktorg nk merasa nasi minyak k.husna. weehuu!

hei_na said...

nak lempang?hahaha!!!eceh,dan2kn..tp bab makhluk perasan tu mmg rasa nak pijak2 klu jumpe..gler pnye org..:)



**kene tunggu KLON MR.H yg baru hehe..:)