Sunday, March 11, 2012

cari nahas dalam lab.


hujung minggu, tempat lazim ak adalah lab.
kalau tak pergi joging, maka lab la tempat ak.
ak suka pergi lab pagi-pagi sebab banyak benda boleh buat.
cepat siap, cepat balik. that's the main point.

hari ni ak dengan shima je bertapa dalam lab.
nurin balik umah.
sebelum tu, sempat lagi breakfast nasi lemak.
shima yang tapaukan untuk ak.
dia memang rajin tapaukan makanan untuk ak.
pernah satu hari tu, dia buatkan ak roti bakar.
nasib baik kau perempuan shima.
kalau tak, dah lama ak cair. haha!

lepas siap breakfast, kami prepare media.
dan kononnya nak guna mesin autoclave. *even dah taw mesin autoclave tu macam ade tanda-tanda rosak. tapi nak jugak cuba*
lepas dah siap letak barang-barang dalam mesin autoclave, kami lepak je la kat lab nak siapkan lab report.
memang best la bila lab tu jadi milik kita.
ak boleh pasang lagu sesuka hati ak je.

tetiba mesin autoclave tu berbunyi.
bunyi dia macam nak meletup!
sangat cuak hokayy.

lepas tu, kami pergi check.
ada error. means dah tak boleh guna la tu.
tapi temperature autoclave tu still mendadak naik.
kami biarkan je dia sejuk dulu.




masa ak dok khusyuk mengadap lab report, tetiba shima jerit sambil lari ke arah ak.
*masa tu serius lawak sebab ak tak pernah nampak dia kalut macam tu. haha*

rupa-rupanya dia pergi cuba bukak mesin autoclave tu.
dah la temperature dia still tinggi. maknanya pressure dalam tu pun tinggi.
bila dia bukak, memang la benda tu macam nak meletup.
haih. budak shima ni memang nak cari nahas.
nasib baik mesin autoclave tu macam 'terkentut' je.
kalau tak, memang dah meletup lab tu tadi. ish2...



4 comments:

Nurin Farhanah said...

ha? mesin autoclave terkentut?
hahhahahhah

aku rasa ayat kau pasal shima tu patotnya

"nasib baik aku perempuan, shima, kalau tak dah lama aku masuk meminang...hahhaha"

cepatlah mesin autoclv elok

budak kecik said...

kononnya, shima tu laki la. sweet ape kalo laki buat kan roti utk pmpn :P

fazrulnoor said...

bahya x

budak kecik said...

bahaya.. kalo silap langkah, boleh meletup. booommm!