Saturday, February 4, 2012

ustaz abe.




.muhammad asyraf a.k.a abe. my adik.


abe ni dah la pendek (tapi still lagi tinggi dari ak).
tapi ramai la pulak pompuan yang minat dia.
haih. pelik ak!

lelaki biasa la kan.
dah pompuan yang datang menggedik kat dia.
dia layan je la.
masa tahun 2010 kot, ak sangat terkejut bila dapat taw 'gewe' dia form 2 dan abe form 5.
tu kira 1st love dia la *cinta kingkong* wakaka.
ak pun tak taw dari mane dia kenal budak pompuan tu.
nak kata satu sekolah. bukan. nak kata orang kampung ak, pun bukan.
entah!

abe pernah bawak gewe dia tu jumpa ak kat kb mall 2 tahun lepas.
gewe dia sangat la takut dengan ak sebab dia kata ak garang. ekeke.
dah tu sape suruh kau pegang-pegang adik ak. depan mata ak pulak tu.
gaya macam dah kawen.
memang la nak bagi ak mengamuk kan.
ak sangat risau dengan budak-budak hingusan ni.
yela. nama pun remaja. bukannya boleh berfikir dengan waras pun.
memang dua-dua kena basuh dengan ak time tu. hak3.

tapi sekarang dah clash kot.
entah. ak pun malas nak tanya abe lebih-lebih.
tapi abe tu, sorang pergi, berduyun yang datang konon nak kenal dengan dia.
abe ni pakai ilmu ape pun ak tak taw.
*ke ilmu mengayat dia sangat power ni?*
tapi satu je. dia smoking...
dah banyak kali ak nasihatkan dia suruh berhenti.
tapi dia kata susah nak berhenti. nak-nak sepupu lelaki ak kebanyakannya semua smoker.
ada sampai satu tahap tu, ak terlalu geram.
ak rampas rokok dari tangan dia, ak cakap ak nak try merokok gak la *saje nak tengok tindakan dia*
taw dia buat apa? dia kasi penampar kat ak!
nasib baik slow je dia layangkan tangan dia kat muka ak.
taw la pulak dia nak marah ak. haih!


tapi kadang-kadang ak bangga gak dengan abe sebab dia berani untuk jadi imam.
masa mula-mula dia masuk sekolah teknik dulu, memang dia selalu jadi imam kat surau hostel dia. sampai kan kawan-kawan dia panggil dia ustaz.
sekarang dia kat ikbn, still famous dengan gelaran ustaz.
suara dia best. time dia baca doa tu, rasa sayu je...




*jangan la adik ak baca blog ak ni. kang ada yang nak kena sekeh dengan dia nanti. huahua.


6 comments:

Anonymous said...

aku ingat gambar mmber aku td..sbijik kot!hahah grangnye kau..bgus2!mmg sorg akak yg brtanggunjwab..tp besela laki..ego!
*cinta bukan pada ktinggian..*hee

budak kecik said...

gmbr mmber kau? buat apa ak nk letak gmbr mmber kau. baik ak letak gmbr kau je. ngeh3

oo patot la org tu suka bdk pendek! wakaka :p

Anonymous said...

2la..mne tau tbe2 kau ni akak mmber aku ke..snang sket..hahaha

xdelah..aku suke org sme tnggi ngan aku..tp xde yg nak kat aku nk wat cne =p

budak kecik said...

alolo kesiannya. redha je la terima bdk pendek kan.. huahua

ghost writer said...

kim salam kat abe kau ek..

budak kecik said...

bereh..