Sunday, February 19, 2012

masa=emas.


masa=emas.

siapa yang tak sayang emas?
benda paling bernilai tu.
sebab tu, orang selalu kata masa itu emas.

"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian"
Al-'Asr 103:1,2)

dan weekend ni masa ak banyak kat lab.
orang paling awal sampai lab. dan orang paling lambat balik dari lab.
first and last.
semalam paling kritikal sebab kami balik pukul 12.30 malam ok.
12.30 malam you.
ak kalau boleh nak sangat elak dari balik pukul 12 tengah malam ke atas.
tapi semalam terlajak jugak. terpaksa. banyak benda nak buat.
weekend paling best nak bertapa dalam lab. sebab takde kuliah dan masa sangat la available untuk kerja-kerja kat lab.


tapi hari ni ak dah bazir masa ak dengan sia-sia.
sesungut pagi-pagi buta.
sudahnya ak bazirkan masa ak dengan tido.
ubat sesungut ak tido. bukan paracetamol
paracetamol adalah alternatif yang paling akhir. serius ak bukan hantu paracetamol.


dan sesungut juga telah merencat semangat waja ak.
kalau ikutkan semua benda ak nak buat ari ni.
sudahnya pukul 11 pagi baru sampai lab. pukul 3 dah balik kolej.
dah kalau perut sakit, pinggang macam nak patah, ade sesiapa sanggup nak berdiri lama-lama? kalau ade yang sanggup, tu bukan manusia. heh.




ni bunga kucing ke kucing yang berbunga? tak kisah la. yang penting sangat comel :)



5 comments:

hei_na said...

rasa mcm badan nak t'pisah kot..tp selamat ad baby comel yg senyum!haish...t'tbe xrasa sakit sesungut tu...;)

budak kecik said...

taw xpe. sakit.. tetiba kna ari yg same kan. tp k.husna dpt tgk baby comel. untung la~ ikin dpt tgk lab yg berserabut. mmg makin parah la. huk3

hei_na said...

owh!dpt peluk baby tu,mmg sgt best taw!tgk baby tu tdo..alahai!sronok..;)

budak kecik said...

haa pas2 msg ikin, ckp nk kawen kan?! hee.. sabo ek. dh smpai seru maka kawen la anda ;)

fazrulnoor said...

salam tuan rumah :)