Thursday, February 9, 2012

kecik ak dah macam budak darjah 6!



library:

pak guard: eh awak ni student um ke?
ak: ye saya. kenapa?
pak guard: yeke? kad matrik mana? kalau betul student um, awak ni dah tahun berapa?
ak: saya dah tahun 3 la pakcik. oh kad matrik jap (sambil selongkar beg sandang ak)
pak guard: tahun 3? ok takpe. masuk la. saya ingatkan budak darjah 6 mana la sesat nak masuk library ni.
ak: budak darjah 6?? hah?




.ada gaya darjah 6 tak? keh3.



sebenarnya tengahari tadi masa ak nak siap-siap pergi library, rumate ak pun ada gak tegur.
dia kata ak nampak makin kecik bila pakai baju tu.
*dalam hati bangga. ingatkan maksud dia, ak dah selim melim la kan*
rupanya maksud dia kecik tu dah macam kecik saiz badan budak darjah 6!

ak tak sure la sama ada baju tu membuatkan ak nampak makin kecik atau ada certain hari yang membuatkan ak nampak kecik. heh?!


*selalunya ak pakai baju tu, takde pun orang nak tegur ak macam budak darjah 6.





3 comments:

ms ribena said...

hakhak.. adik darjah 6!! baju manekah yg membuatkan ikin nampak kecik ni?? hahahaha.. mesti ikin x nak pakai baju 2 da kan..

ghost writer said...

mungkin kau tak sedar yang teguran tuh berbentuk sarka..baik kau takyah pakai lagi.

budak kecik said...

err sarkasis eyh? atau mungkin lps ni, ak kna pakai blaus je la kot. pakai t-shirt sebijik mcm bdk drjh 6?? huhu