Tuesday, January 31, 2012

takut hantu? tak. tapi guruh..

ak tak kisah kalau bilik ak kosong tanpa rumate, floor ak kosong tanpa penghuni lain.
perasaan takut tu takde la kuat sangat.
kalau ada pun, ak malas nak layan.
kalau kita takut, lagi la syaitan suka. heh!
bunyi plastik je dah nak gelabah. okay think positive!

tapi... ak lupa.
ak takut bila dengar guruh.
masa dah nak terlelap semalam, ak terdengar bunyi guruh sayup-sayup.
dalam hati ak berdoa jangan la bunyi guruh sampai sabung menyabung.






masa first year, ak selalu ditinggalkan dalam bilik sorang-sorang sebab rumate ak suka balik umah time weekend. maklum la umah dorang dekat je.
satu malam tu, ak terjaga dari tidur sebab hujan yang sangat lebat dengan guruh sabung menyabung.
okay time ni ak dah melekat kat tepi dinding.
time tu rasa nak nanges pun ade. huhu.
kalau la ade cengkerang macam kura-kura, dah lama ak sembunyi dalam cengkerang.
tapi disebabkan manusia takde cengkerang, selimut kan ade.
sudahnya, ak berselubung dalam selimut sampai ak terlelap.


*nasib baik semalam hujan lebat tanpa guruh.
ak dah niat nak lari pergi naik bilik kawan ak kat 3rd floor tapi nak keluar dari bilik pun ak takut. redha je la. lagipun telinga ak takde la pulak dengar guruh. lega.

10 comments:

fazrulnoor said...

al kesahnyerrr

intan.maisarah said...

sesungguhnya saya amatlah takut dengan bunyi guruh yang kuat.
lagi lagi di tengah malam
terasa seperti dunia mahu kiamat

Anonymous said...

klo mcm 2 klo taim nak guruh 2 kau sumbat la telinga ko ngan earphone..psang lgu kuat2..kompem xdgar gruh 2..hee

budak kecik said...

fazrulnoor: penakut-yuna. ngeh3

cik anon: ak kalo dh takot ngn guruh, xde nya ak nk g cari earfon. mmg statik je la ak nnti. nak2 bila ak sorang2, lagi la seram. huhu

Anonymous said...

oo..smpai xleh grak ek..kes berat da ni..nnti kau kne dok rumah yg sound proof la..ngee

budak kecik said...

oo cmtu ek? kau tlg bina umah utk ak yg sound proof la cnggitu? bleh? :P

epaa chenta said...

sangat suka bunyi guruh.donno why tapi mood automatic jadi baek lepas dengar guruh. lagi bertambah baek bila dengar hujan turun (:

budak kecik said...

err jd tenang ek bila dgr guruh. sy plk jd makin gelabah bila dgr guruh plus hujan lebat. huhu

Anonymous said...

boleh!tp umah bwah tanah la..100% sound proof..ngee

budak kecik said...

bwh tanah?? nk buat geng ngn tikus bleh la. xnak!