Sunday, December 25, 2011

penyayang.

ini kisah sepupu ak, abe syahril; abang kepada chong. (kalau korang pengikut setia blog ak, korang taw siapa chong).
abe syahril ni pun pencinta kucing macam ak.

pernah satu hari tu, dia naik motor.
tiba-tiba dia terlanggar kucing yang sedang melintas jalan.
dia sanggup berhenti tepi jalan untuk tengok kondisi kucing tu.
tapi sayangnya, kucing tu mati.

disebabkan hatinya tersangat la sayang kucing, maka dia ambik bangkai kucing tersebut dan diletaknya dalam bakul motor.
dia tak sanggup tengok bangkai kucing tu bergelimpangan di tepi jalan.
maka, dia berniat untuk tanam kucing tu.






mama dia pesan, takut-takut orang sekeliling ingat dia tanam janin la pulak.
tapi abe syahril tak peduli sebab dia rasa bersalah dengan kucing tu.
berani buat, berani tanggung.

wah!! abe syahril ni penyayang jugak ek.
untung la awek rusia tu dapat dia.
(yep! awek dia russian tu. taste dia kemain tinggi. patot la susah bebeno dia nak dapat awek malaysian. rupanya hati dia untuk russian. tapi lelaki kan, apedehal kalau kawen lambat pun)


*bagi ak, bila dia dah sayang kucing (binatang), maknanya dia memang penyayang.
tak payah tunjuk sifat penyayang dia pun, ak dah taw.

9 comments:

Anonymous said...

aku pn syang kucing gakk..ngahahahaha

budak kecik said...

eleh. nak kata dia penyayang lettew =p

Anonymous said...

btol wei..aku da lme nk bela kcing kat uma..tp dsbabkan mak aku xsuke..xbleh nk bela..

aku pling suke nyakat kucing..smpai die ckar2 ggit tgan aku..hehehe

HEROICzero said...

meowwwww~

budak kecik said...

cik anon: mak kau x suka kucing ek? hehe. nak pinjam zombi ak? dia sgt mnja. dia suka tido atas riba org. huhu

ak pn suka sakat kucing. ak sgt gembira bila tgk muka kucing tyme dia x puas hati ngn ak. wohha. tp bila dia dh start nk cakar ak, ak harus la stop sakat dia sbb ak fobia ngn cakaran kucing! takut!!



heroiczero: mmoooooooooo *tetiba bunyi lembu. wakaka

naz said...

i tak suka kucing maka teserlah i tak sayang orang ahaha

budak kecik said...

u mmg. ape bnda je yg u syg?? haha =p

Fiq Vertigo said...

eh anon ni nak ngorat kak kin plak..

budak kecik said...
This comment has been removed by the author.