Saturday, November 19, 2011

broga hill. 191111.



broga hill 191111.
demi sunrise.


dalam pukul 4.15 kami gerak.
ak cakap pukul 4 pagi.
ala, macam tak biasa je dengan janji melayu.
ak memang sengaja pun cakap pukul 4 pagi.

sebelum ni dah pernah panjat gunung lambak.
tapi panjat bukit broga pun boleh pancit.
mungkin sebab dah lama tak jogging.
stamina kurang. huu.
lemak dah banyak terkumpul.
patut la rasa berat semacam je nak panjat bukit sebab angkut lemak sekali!

sampai sana, terkejut sebab ramai!!
fuiyyo. masing-masing dengan dslr.
ak kaget.
takpe. hantaran kawen saya nak dslr ea bang.

macam biasa. ak paling depan.
sebab perasaan teruja berlebihan.
suasana agak mencabar sebab keadaan masih gelap.
setiap kali nak jatuh, ak main sambar je apa yang ada kat depan ak.
tapi bila ada budak laki yang lead depan ak, ak cuba kawal dari sambar tangan dia.
cukup-cukup la dia jadi skandal ak.
nanti makin hebat pulak gosip dorang kat kaki bukit broga. haila.

kalau sebelum ni, kami panjat gunung lambak dalam pukul 8.30 pagi.
tapi kali ni demi sunrise, ak sanggup bangun pukul 2.30 pagi.
ak memang suka natural beauty.
sangat suka!!

alhamdulillah.
walaupun sampai kat puncak ke-3 je,
sunrise depan mata ak je.

tiada perkataan lain di bibir. SUBHANALLAH...

9 comments:

dayu_myself said...

eh..eh..eh...
encik F ae lead??
alololo...sweetnye...
syang x de,lau x bleh ambk gmbr...ngeee

jelesnye x dpt ikut....tsk333...

budak kecik said...

mula2 kita ngn awatif plg depan. pas2 entah bila masa dia ke depan. kita pun x sedar. huhu. tp tyme tu mmg tmpt plg curam la. selamat torchlight dia terang sikit.

dah2 la. td dh byk kena bhn kot. huwaaaa.

Far8 budak baik said...

broga hill yg best time turun lahh kan..
main gelungsur habis...
hahahahahahahaha dari atas sampai bawah..ramai2..seyes best..hak3

budak kecik said...

hei far8 budak baik!! lama gila ko hilang.. hoho. dh aktif blk smula eyh.

seram kot tgk bebudak ni main gelongsor. takut trkoyak seluar je. ade yg terlajak msk dlm semak samun pun ade. kahkahkah

fazrulnoor said...

abg pun dah penah naik..cewah....best gak kat broga..tp mmg naik time tu je best..kalu matahari da tggi baru nak naik xpayah la

budak kecik said...

taw xpe.. mmg niat utk sunrise. baru la semangat nk naik. even nafas cam putus2 je. semput.

cik_paan said...

ngeheheheh..nasib baik aku tak depan kau..kalu tak, dgn kau kau sekali jatuh bergolek kalau kau sambar aku
dah la aku pening2 naik bukit tu

~SaL IjOu~ said...

mintak2 ada peluang ke sana juga..satu ari nnt~ ^^

budak kecik said...

paan: ak kagum ngn wani sbb dia bley tanah ak dari jatuh. padahal dia sama je kecik ngn ak. dh la dia pakai selipar jamban. wani mmg betul2 mr muscle la. haha

sal ijou: kamu harus pergi!! serius.