Thursday, October 6, 2011

soal jodoh terserah pada mak ayah.

salam.

adik perempuan ak bilang dia mahu belajar untuk jadi single.
sebab katanya best.
tak perlu pening kepala nak jaga hati orang.
tak perlu curik masa nak bermesejan.
tapi betul. enset dia taruk merata-rata lepas dia kembali single ni. ahah.
dan kredit dia sangat jimat.
siap boleh share kredit dengan mak ak lagi. hee.

tapi adik ak ni cantik! serius. tak tipu. *muka dia langsung takde iras ak yang macam cina ni*
dia mewarisi gene arwah nenek ak.
arwah nenek ak dulu cantik.
jadi rebutan ramai lelaki.
pernah sekali nenek ak hampir-hampir diculik.
tapi lelaki tu tersalah culik orang lain. haha.
susah jugak jadi orang cantik ni.

takpe la cik zura.
kalau kau nak kahwin dulu pun takpe.
dah ramai sangat tu tengah tunggu kau.
kesian pulak kalau nak tunggu ak kahwin dulu.
oops, jangan tunggu ak sebab ak masih banyak tanggungjawab yang perlu diselesaikan.

biasa la anak perempuan sulung.
anak harapan.
memang banyak tanggungjawab...
dan kebiasaannya soal kahwin pun diserahkan kat mak ayah je.
dan ak pun termasuk la. kot.

7 comments:

cik_paan said...

betul..banyak lagi pasal adik2 nak kena settle-kan...

buDAK keCIK said...

hanya anak sulung je yg memahami :)

fazrulnoor said...

kawen lah...kawen lah..kawen lahhhhh..hahahaha

dayu_myself said...

heheheehehe...
xbleh....shekeen kene kwen cpat..
ngeee...
nnti kte nak prgi,
ksi bear bsaq2...haha

buDAK keCIK said...

fazrulnoor: eles. mentang2 la dia dh kawen. haha

dayu: ok2. bwk bear bsaq2. biar lg bsaq dri bakal suami kita. ahah

HEROICzero said...

alhamdulillah . pasrah tu bagus . ngeh3x~

buDAK keCIK said...

pasrah selepas berusaha. x gitu? hehe