Monday, October 10, 2011

perempuan yang berunsur tanah.

salam.

kat sini ak saje nak share mengenai perangai perempuan yang berunsur tanah.

tanah: anak pertama. kelima. kesembilan.

1) merendah diri, hormat dan patuh. setia serta rela berkorban.
ohho. ak setia ke? entah. takde pengalaman. ngahaha.

2) tidak cerewet, tidak meninggi diri, tidak sombong dan bukan seorang pemarah.
oh ak memang langsung tak cerewet nak-nak kalau bab makan. ak makan semua. tolak kayu dengan batu je. nak kata bukan seorang pemarah tu tak jugak. dan bila ada orang tanya kat formspring ak pasal nama pakwe ak yang bermula dengan huruf f, ak langsung tak marah. cuma semput je. alahai stalker ak. pakwe pun ak takde, tetiba dia yang lagi pakar daripada ak ni apa kes??

3) tenang diri, aman, dan memberi sokongan.
ak tenang ke? ak rasa jenis kelam kabut ade la. harhar. tapi kalau bab bagi sokongan tu boleh la. kawan baik ak memang suka kongsi masalah dia dengan ak sebab katanya ak selalu sokong dia.

4) tidak suka membantah atau membangkang.
haa, yang ni memang kena dengan diri ak. ak tak suka membantah sebab ak malas nak gaduh. dan ak malas nak buang masa dok bertengkar sampai meleret-leret. naik muak tahu!

5) berwatak manis, lemah lembut, bersih dan sentiasa menjaga kecantikan.
oh kalau ikutkan ak memang suka melawa. tapi kalau nak harapkan ak make-up, memang tak la. ak make up tyme event yang penting-penting je. tapi kalau pergi kelas ke, kalau keluar jalan-jalan ke, compact powder memang wajib. tapi lipstick memang tak akan ada dalam beg ak. yang ada hanya compact powder dan lip ice. lip ice pun ak akan pakai kalau ak ingat. haha.





9 comments:

fazrulnoor said...

ke 2? yg berunsur ensem?

ghost writer said...

tapi aku rasa mana-mana unsur pun digambarkan cukup bagus pada seseorang.orang kata,yang baik-baik sajalah yang selalu diingati.bila bab yang teruk,terus tak akuinya.

buDAK keCIK said...

fazrulnoor: berunsur ensem? keh3

ghost writer: betul. bnda +ve je yg akan diingati sbb dikhuatiri bnda -ve akan mencemarkan hari anda. hee ;p

dayu_myself said...

saye api...
waaa....
api lawan tanah xde pape kan..
so bleh la lawan dgn bdak kecik...ngeeee....
^___^

buDAK keCIK said...

api tanah xde pape effect rasanya. ngahahha

Pije. said...

Kalau anak ke 3 y kuat membantah dan kasar unsur apa wei? Haha

buDAK keCIK said...

ank ke-3 api! hhehe

HEROICzero said...

perempuan berunsur tanah ni jinak rupa nya .

meowwww~

buDAK keCIK said...

jinak?? jinak la sgt..

but i'm expert for meowinngg. yaww! ;p