Monday, August 15, 2011

saya suka awak?!

salam.

kenangan zaman matrik berputar ligat dalam kotak memori ak.
dan 'dia' juga pasti muncul.

'dia' ialah seorang lelaki dari kos perakaunan, pelajar matrik yang sama dengan ak.
tinggal di kelantan tapi berasal dari perak.
secara fizikalnya dia memang sangat menarik.
ditambah dengan mata dia yang redup.
pergh, hensem!! *aura gatal dah datang*
dia sangat malu okayh.

tapi entah macam mana, berani pulak dia nak bermesej dengan ak.
ak pun layan je la. sebab niat nak berkawan kan.
lepas tu, timbul la gosip pasal kami.
walaweyhs, mana mungkin budak hensem berkenan dengan ak yang comot nih. haila.
nak-nak gurls dari kos perakaunan semuanya hot stuff beb!!
nak dibandingkan dengan ak? huh! bagai langit dengan bumi tahu!

walaupun ada gosip hangat pasal kami, kami tetap kawan.
pedulik hapa ak dengan gosip liar tuh. *ceh, bajet artis la. kuang3*

tapi ak dapat rasakan yang dia bukan jodoh ak.
kadang-kadang kita kena percaya deria ke-6 yang Allah bagi iaitu gerak hati kita.
ak memang langsung takde rasa apa-apa dengan dia.
langsung takde!

kali terakhir ak mesej dia, tyme nak masuk u.
ak dapat um. dia dapat uitm shah alam.
tapi masa reunion tahun 2009 kat midvalley, kami ada jumpa.
tapi masing-masing macam dah malu nak bertegur sapa.
dia dah la memang lelaki pemalu. ak yang perempuan ni lagi la malu.
so, kami masing-masing senyum je la. >.<

lepas tu, kami terus lost contact.
fb dia pun ak tak pernah jumpa.
ke dia memang takde fb? entah.

tapi kan dia memang sangat pemalu.
dah la muka pun hemsem. malu-malu kucing pulak.
seyes comel!!

hidup ak ni memang.
selalu jumpa lelaki yang pemalu.
takkan ak yang kena move on dulu kot??
perigi cari timba eyh?

awak... saya suka awak!
erk?!!


26 comments:

Nazz@Purple said...

selalunya kalo perempuan peramah mesti jmpe lelaki pemalu..

buDAK keCIK said...

ahha, tepat sekali. tp sy xde la peramah mane pun. hhehe

ILA HonEyBuNNy said...

ehem3...

kalau lelaki pemalooo kita la mula dulu..hhhaha..tapi kalau ila..ila wat2 maloo jugak kot..ngeh3..

kalau dia betul2 nak kita...maloo dia pun akan hlg sbb nak kan org yg dia cintai..hehe

sama gak macam kita kan..suka dalam diam..hehe

apa salahnya bagi hint2 dekat dia...tah2 dia terbaca blog neh..ehehhe

sifu im said...

npe ko jumpe laki pemalu??
aku x malu pon..haha

cik_paan said...

why i didn't know abt this story, huh?


sama2 pemalu, ala comelnye

Far8 budak baik said...

ape salah nyeee..
pergi cari timba ke..
badli cari gayung ke..
boleh ape...
kau tak try cari dy kat
shah alam ker..
ape lahh..klo aku
mmg cari dy nye lahh ahaha

syrupmasin said...

hai saye pemalu :D

sleeping_maniac90 said...

ak pn pna jmp laki mlu..
tu pun amk msa y lma tuk dia approach ak hahahahahahaha

adan said...

lelaki pemalu.. wow.. aku lelaki pemalu gak..ahahaha.. tp tak encem.. ngee..

buDAK keCIK said...

ila: eheh. bg hint kt dia? oh, itu cerita lama. kita mulakan hidup baru. tehee

sifu im: ko mmg x malu pun. haha

cik paan: erk, ak mls nk bukak cerita lama yg dh basi. hee

far8 budak baik: buat apa ak nk carik dia. kan ak dh ckp ak lngsung xde hati ngn dia walaupun dia ensem. tehee

syrupmasin: dan2 ramai nk mengaku dia pemalu. ahha

sleeping maniac90: haish, nnti mudah dikebas org. lalala

adan: biar x ensem tp hati kena bersih. kan?

Luqeem™ said...

susah nk cri lelaki skrng, baik cri yg elok, kawen trus..hehe

HEROICzero said...

hahaha .make a move , now ! =)

Ezad Skytech said...

sy pon pemalu jugak..haha~

muhamad hanif said...

waah,

jgn risau, saya suka awak jugak !


AHHAHAHAHAH

stuck said...

aauuuwww...u like me meh???
aaauuwww aaauuwww~ hahahahha~

buDAK keCIK said...

luqeem: btul2. carik yg elok2, pas2 trus kawen. abes citer. ngahaha

HEROICzero: gulp. skrg ke?? hehe

Ezad skytech: eh2, ko pn pemalu jugak ke? bley caye ke ni? ngeh3

muhamad hanif: trima kasih krn sudi suka sy. mmuahaha

stuck: ahah. mmg la. ak suka pompuan. ingt ak ni les ke apa. wahaaha

L said...

sy pemalu.. ada sape2 nk kenal??? huhuhu

sy syg awak?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/kasih-sayang.html

buDAK keCIK said...

ececeh. nk mngaku dia malu gak la. haha ;p

hiro said...

wow..untung la dia tu.

misz molecule said...

skarang da xksah perigi cari timba..


yg pnting llaki takkan mngaku yg pmpuan ejas dulu hbgn tu...


lau xkbrtan bg emel..

t org bagi ceramah mncari pasangan yg datk fzilah kamsah & dr.mshitah

Shamsuddin Amin said...

skrg ni dh x kesah la sape cari sape...
yg penting gtau...
malu kang melepas plak... haha

Anati Soki said...

ooh.. smua tuh kenangan.. hehehe
meh meh
kapel dgn anat meh.. anat tak pemalu :)

L said...

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

buDAK keCIK said...

hiro: erk, untung? haha. biasa2 je kot. ngee

misz molecule: erk, bley gak kalu nk bg tips. hehe

shamsuddin amin: tu la pasal. kalu melepas, mmg rugi la. kui3

anati soki: anat, sy masih gadis yg normal.. wakaka

L: okie, nnti ak jnguk blog ko ea :)

fazrulnoor said...

ade hensem mcm aku?

buDAK keCIK said...

kena hensem mcm ko ke?? haha