Friday, July 15, 2011

pintu hati macam pintu 7Eleven

salam.

once hati dibuka untuk menerima kehadiran orang baru,
terlalu susah untuk kita menutupnya kembali.
terlalu susah untuk kita menghalau dia.

hati kita memang ada pintu.
tapi keterbukaan pintu tu bergantung pada kekuatan hati kau.
apa kau ingat pintu hati kita ni sama dengan pintu 7Eleven ke.
suka suki je nak pull and push? kahkah.

bagaimana nak kuatkan hati?
senang saja.
dekatkan diri dengan Allah.
kuatkan hati kita dengan keimanan padaNya.

hati kita harus kuat.
supaya hati kita tidak mudah rapuh untuk jatuh cinta.
supaya kita tidak mudah tunduk pada nafsu semata.
supaya sifat keterbukaan pintu hati ada hadnya.
bukan untuk pull and push sesuka hati kau je.
ada paham??

bagus!!

6 comments:

IMANSHAH said...

PERCAYALAH SAYA SUKA SLURPY SEVEN ELEVEN

naz said...

bukan kerja senang lagi lagi 7eleven buka 24jam haha

dayu_myself said...

hahaha...tapi pintu hti sya dah rosak la,,,,asik nak trbkk je...kena psng skru lbih ni..hik3

buDAK keCIK said...

imanshah: oh, slurpynya sgt sedap! yummy!

naz: mmg bkn keje senang. hehe

dayu: meh nk tlg psg skru. pnjam screwdriver k.mas ea. hhaha

ghost writer said...

aku suka penjaga 7 eleven.suara dia serak2 basah dan punya senyuman manthab...hihi

buDAK keCIK said...

suara serak2 basah? entah2 golongan maknyah. kahkah