Sunday, June 5, 2011

~blind date?~


mirror oh mirror.
who is the most beautiful in this world??


salam.

hari ni hari kebosanan sedunia.
hari ni hari melepak depan lappy.
bila dah boring sangat, ambik cermin letak depan muka.
kemudian tilik muka puas-puas.
lepas tu, baru perasan, oh jerawat kat dahi. toink!
biarkan aja jerawat itu bahagia di situ.
lama-lama dia merajuk.
dia pun lenyap tanpa ak sedar. hoihoi.

siapa kata bila muka berjerawat tu maka otomatik muka akan jadi buruk gila.
ada jugak kawan ak yang kata dia suka bila tengok muka orang yang ada jerawat.
katanya nampak comel. erk?
kau kata camtu boleh la sebab muka kau tu licin macam kulit telur.
haila. manusia. tak pernah puas!

pengalaman ak masa zaman sekolah:

jerawat memang jeles tengok muka ak yang putih licin masa dolu-dolu.
maka dia pun singgah la kat muka ak sehingga menyebabkan muka ak merah menggerutu.
wow. waktu tu ak rasa macam nak sorok muka ak dalam sulat khabar lama meyh.
malu wei bila berdepan dengan rakan sebaya.
ak nak minat budak sekolah ak yang hensem-hensem pun tak boleh sebab ak sedar diri waktu tuh. uwaaaaaaaaa.
self-confidence merudum jatuh waktu tu.

tapi sekarang ak dah lepas tahap 20.
maka jerawat dah pun selamat berhijrah.
dan muka ak kembali licin. syiok woo.
self-confidence dah mula nak melonjak naik.
tu yang penting...
nanti takde la nak blind date pun sampai kena menyorok kan.
erk, blind date? perlu ke?



No comments: