Friday, May 13, 2011

~eyh, dia pergi makan dengan mak tu~

salam.

otak terasa ringan setelah semua isinya dikeluarkan.
wei, ak ni memang jenis study untuk exam semata-mata ke.
tak. ak hidup untuk mencari erti hidup yang sebenar.
cari erti hidup dengan ilmu.
dengan ilmu kita dapat kenal Sang Pencipta.
maka keyakinan kita terhadap kekuasaan Allah s.w.t. akan bertambah.
insyaAllah.


jalan-jalan cuci mata pun ada banyak faedahnya.
ak suka tengok gelagat manusia yang pelbagai ragam.
ciptaan Dia sangat cantik..




lunch pukul 3 petang kat KFC klcc.
lepas tu boleh pulak usha anak teruna orang.
sebab dia makan dengan mak dia wei.
susah tu nak tengok lelaki pergi makan dengan mak.
makan pulak kat kfc.
dah la budak tu hensem plus otai-otai sikit. tu je point dia. keh3.

pada kebiasaannya, yang ak tengok lelaki hemsem mesti dok berkepit dengan minah aka makwe dia la kot. sambil badan dok sondol sana sini.
apa ke halnya tu?
gatal ke?
meh ak garu dengan pisau.
hilang sikit rasa gatal tu. kan. kan.

ak suka tengok dia dengan mak dia.
tanda dia sayang mak dia.
tanda dia peduli dengan mak dia.
tanda dia sangat menghargai mak dia.
selalunya kalau lelaki jenis sayang mak ni, tandanya dia sangat hormat dengan perempuan.
dan sangat menghargai perempuan.
oh, mana nak cari lelaki yang macam ni?
pasar malam ada tak? heh.
ke chow kit?
huh. kat situ lelaki yang terlebih menghargai sifat perempuan ada la.
sampai kempunan sangat nak cuba hidup sebagai perempuan.
sampai sanggup buat benjol sana sini eyh.
semoga kau sempat bertaubat sebelum nyawa kau ditarik. amin.




kami adalah kawan.
makan sama-sama.
stadi sama-sama.
tidur sama-sama. waktu tidur je la sama-sama. tapi katil lain-lain.
pergi kuliah sama-sama.
pergi meronggeng sama-sama.
kongsi cerita sama-sama.

dan ak adalah pembuli yang terhebat.
maaf dayah sebab ak suka buli kau.
*gelak jahat.



walaupun ak tak minat cerita asrama. eh silap. cerita asmara.
tapi ak tetap nak amek gambar tu sebab nak bagi rumate ak jeles. haha.

kesimpulannya, hari ni ak baru boleh nampak dunia luar setelah hampir sebulan dok melekat kat meja stadi. eh, ye ke?
bila ak nampak dunia luar, ak akan mula merenung kejadian Allah.
setiap keburukan pasti diselit dengan kebaikan.
Dia Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.




4 comments:

Rafi Nilhan said...

aku slalu kluar makan ngan mak.. tu pun mak yang belanja.. hehe

buDAK keCIK said...

rafi: haha. btw, susah nk jumpa kot laki yg suka kuar ngn mak dia skrg ni ;p

naz said...

ok saya nak bawa mak saya keluar dengan mak awak sekali haha

buDAK keCIK said...

oh boleh je naz. kita buat round table. mmmuahaha