Friday, April 29, 2011

~oh. royal wedding~

salam.

semua orang terutama si gadis telah memasang angan-angan mat jeninnya selepas tengok royal wedding.

oh. ak nak naik kuda jugak masa majlis ak nanti.
oh. ak nak buat rambut macam tu jugak.
oh. ak nak baju macam kate jugak.

oh. sangat seronok tengok kawan-kawan ak yang dah mula berangan entah ke mana.
gara-gara royal wedding!


dan ak?
oh. maaf. royal wedding pun ak jeling-jeling tengok je kat tv.
ak pun tak tahu apa yang akan membuatkan ak rasa teruja.


sedangkan kawan ak kelihatan sangat berseri tengok royal wedding.
lepas tu, "oh. ak pun nak kahwin!"
ah sudah.
tapi siapa yang tak nak kahwin? :)


kawan ak kata, ak ni hati kering.
langsung takde perasaan.
orang dok berangan nak naik kuda, tapi ak kata nanti ak nak jalan kaki je.
orang dok berangan nak rambut macam kate, tapi ak kata nanti ak pakai tudung jugak.
orang dok berangan nak baju macam kate, tapi ak kata nanti flower girl pijak kain ak.

oh. dah memang ak jenis susah nak ekspresikan rasa keterujaan ak.
apa yang ak boleh buat.

kecuali jika kau bagi anak kucing yang muka bulat dan gemuk.
tindakan pertama ak,
ketap gigi menahan geram.

tindakan kedua ak,
ak pegang anak kucing tu sambil cubit-cubit.
suka tengok muka kucing yang tunjuk muka kesian.
oh. sangat kesian.



dan pink juga mampu untuk membuatkan ak rasa teruja.
orang kata pink dan perempuan memang dah sebati.
tapi ada je kawan ak yang sangat benci dengan pink.
tapi itu kawan ak.
kalau tanya ak, wah! pink tu adalah kaler saya!

ak rasa pink memang sesuai dengan diri ak.
sebab pink akan membuatkan ak perasan comel.
sekian.




4 comments:

naz said...

Saya doakan awak berada di sebelah saya hahahhaa

buDAK keCIK said...

gatal la ko nih naz. wahaha

Fiq Vertigo said...

gadis pink ini masih belum di sentuh.



sebab itu dia malu malu..



gadis ini terlalu banyak sifat dia, dia sembunyikan..



tempias hanya buat lelaki yang disayang-sayang kan?



contengan jalanan saya tuntut. tunggu saya balik.

buDAK keCIK said...

hehe...

ea. contengan jalanan menunggu kepulangan anda... ;)