Tuesday, April 5, 2011

~demo ore mano?~

salam.

bila ak dikelilingi oleh mat salleh celup...
yeah, i admit that my pronunciation is not bombastic like u ollz.
but is it necessary for u to treat me like a donkey (dumb person)??

yeah. ak mmg paranoid.
dunia kita lain.
ko membesar kat tempat lain. ak membesar kat tempat lain.
mungkin betul lah kata orang.
kondisi persekitaran waktu kecil kita akan memberi impak yang terlalu besar untuk kehidupan kita kelak.
yeah, i'm in that situation.

dolu-dolu, i luv english very much.
i do luv to speak in english.
but...
"eleh, nak cakap omputih. pronunciation pun tak betul, ada hati nak cakap omputih. pehlish!!" typical malaysian!

and again i've found typical malaysian like u! owh no!! not again!
okeyh. fine. i'm typical kelantanese yang memang selalu jadi bahan untuk orang durjana di luar sana. *sinis
pergi je la ceruk mana pun.
konpem dapat pandangan negatif sikit-sikit. sikit je la. tak banyak pun.
kenapa ek?
adakah kerana kami bawah pentadbiran pas, maka korang nak pandang selekeh kat kami?
atau adakah kerana kami dapat makan budu, tapi korang tak dapat makan budu macam kami?
jelesh lettew.

dan ada jugak la certain manusia yang ic nya ada 03... tapi malu nak mengaku kelantanese.
owh pehlish!!
yang ni ak paling benci.
demo tuh bau budu wawa tapi tokse ngaku kelate. gano kiro?
mungkin sebab takut diejek oleh orang yang macam korang la, maka dorang ambil keputusan untuk tidak mengaku ore kelate. owh sekali lagi pehlish!

tolong la hormat kami!
sampai bila ko nak kutuk ak?
sampai ak betul-betul dah jadi bisu (jadi mayat)?
kalau macam ni, bilanya ak nak belajar untuk improve my pronunciation if ak selalu kena jumpa orang macam ko??


ak ore kelate??
maka, apakah first word yang akan terkeluar daripada mulut korang?
ce cite. ce cite.


5 comments:

alfa_sh said...

uhuhhuuhhuh..eken kak hawa geram org lagu ni... x ngaku ank jati kelate.. tapi gk bila jmpa budu dia gi amb dulu dr kita...

Raji berkata said...

hohoho ap lah dorg nk sakit ati sgt
racist btol..
budu sedap jer kang aku sumbat dlm mulut depa sorg2 nnti
gedebe btol xD

buDAK keCIK said...

alfa_sh: sengoti kak hawa. jupo budu x jd ore laluh. kehkeh

raji: ko pn suka mkn budu ek? pergh lg sedap kalu mkn ngn nasi kerabu!! lapo T_T

Fiq Vertigo said...

keh keh keh

ore klate paling banyak berhijrah.. see dear where u are now. we are proud of ourself.

darah yang mengalir ni darah dia satu kaler je. mahsuri kuar darah kaler putih pon sebab tercucuk puting dia laa.. elehhhh... kan kan kan :P ehehhe

buDAK keCIK said...

fiq: hah? kaler putih sbb mahsuri cucuk puting dia? kamu ni lawak la!! wahaha