Wednesday, April 6, 2011

~abang, saya nak HORLICK!~

salam.

okeyh. nampaknya ada yang tak puas hati sebab tetiba ak emo kat blog ak sendiri!
hei, blog ak. suka hati ak la nak tulis apa pun.

ak manusia biasa.
sape-sape tak akan paham dengan diri ak.
ak tak pandai untuk berpura-pura.
sekejap happy. sekejap lagi emo.
itulah diri ak...

okeyh fine. tukar topik.

pada hari selasa lepas, ak takde kelas.
bila takde kelas maka otomatik ak akan kebulur sebab kat bilik ak takde makanan.
jadi alkisahnya, tengah hari tu ak turun la bawah dengan niat nak beli makanan je.

gerai tu memang faymes dengan title 'makanan lambat siap'.
tapi ak terjah la jugak sebab yang tu paling dekat dengan kolej ak.
masa ak dok melangok tunggu makanan ak siap, tetiba mata ak terpandang air horlick kat menu makanan.

dan tanpa berfikir panjang, ak terus order air horlick.
yang jadi hot isu bila orang yang datang lambat, tapi dia dapat dulu.
hoi, banyak cantik muka ko!

ak tunggu dah dekat setengah jam tapi air horlick yang ak order masih tak dapat.
nasi dah lama siap.

ak tenung abang yang buat air tu lama-lama.
bukan nak ngorat la weyh.
tapi sebab sakit hati!

tetiba abang tu cakap, "dik, air bali takde la..."
hah?? what the...
"abang, saya nak air horlick. HORLICK. air bali nak buat apa??"



2 comments:

Fiq Vertigo said...

apeke lampi bebenor abang tuww.. aok tak paham tau..

buDAK keCIK said...

wahaha. sakit ati giler tyme tuh!!