Tuesday, February 8, 2011

~ak controller?~

salam.

ari ni ak dapat belajar untuk kenal diri ak...
walaupun dah hampir 21 tahun ak hidup tapi ak masih belum kenal diri ak sepenuhnya.

okeyh first impression, ak ni memang jenis yang pendiam.
siyes. semua kawan ak cakap ak ni pendiam masa mula-mula kenal.
TAPI bila dah lama kenal ak baru korang taw betapa gilanya perangai ak.
macam kejadian petang tadi. masa kat lab, boleh pulak ak dengan yakinnya mengatakan benda tu adelah spore.
bila lab assistant tengok, rupanya bukan spore tapi contamination. kahkah.
patot la masa ak tengok guna mikroskop, kawan ak tak nampak pape pun. ak sorang je yang nampak. ak siap lukis lagi benda tu. sekali bila lab asisstant tengok, "aiyaa, itu bukan spore meyh, tu contaminate la". kawan-kawan ak dok gelak gila-gila. hampesz.

ak memang jenis susah sikit nak sesuaikan diri ak dengan orang baru ni.
agak lama untuk ak mengekspresikan perangai sebenar ak. jeng jeng jeng...

ari ni ak ade belajar communication skills.
pastu mr. mike dari australia tu ajar kita orang cara-cara untuk kenal manusia dari segi cara communication mereka.

rupa-rupanya ak ni seorang CONTROLLER. gagaga.
patut la kadang-kadang ak ase cam suka sangat guna kuasa diktator ak terutama kat adik-adik ak. sori ye adik-adikku.

controller vs queen control.
erk, queen control tu ape weyh??

5 comments:

dayu_myself said...

wah3...controller la dia...hehehehe.....cam remote control kereta tu ke????hik3....

Raji berkata said...

oh bestnyer ada blajar communication skills..
aku rasa aku pun controller
err ker aku ni pemalu
hak2

naz said...

kalau di kawal lama lama perasaan tak terkawal pula haha

AizA Si LovEmoNEy said...

open ur heart, ur mind.. turn to ALLAH.. u can get urself is better than others..

buDAK keCIK said...

dayu: okeyh gak kalu cam remote controller kete tuh. gagaga

razi: ko pn pemalu gak ke? ngeh3

naz: sian kt mereka2 yg dikawal oleh ak... mmg perasaan mereka x trkawal gak kn kalu dh slalu sgt kna kawal. wahahah

aiza si lovemoney: insyaAllah. thanx :)