Wednesday, January 5, 2011

~perempuan akan kelihatan cantik bila...~

salam.

semester ni sekali lagi jumpe dengan dr.aida dan dr.K bila ak daftar subjek animal biotech. kalu semester lepas, mereka ajar kami animal breeding. mereka sangat sporting sebab mereka telah bawa kami pergi field trip ke johor, langkawi, perlis, dan perak. pergh dalam satu semester je, banyak tempat telah kami jejak.

dan untuk semester ni, dr.aida telah membuat perancangan untuk pergi ke gua musang, kota bharu, dan negeri sembilan. jalan lagi ek.
TAPI kami jalan sambil belajar okeyh. konon laa... ngee.

dalam dok khusyuk dr.aida dok berkongsi cerita masuk ladang kambing,
tetiba beliau teringat kisah kena kejar dengan kambing.
sebab??
kerana waktu tu beliau tengah period.
ape kaitannya?



okie. ak nak share benda baru yang ak taw dari lecturer ak nih.
perempuan akan kelihatan cantik bila mereka tengah period.
kan kita semua taw bahawa perempuan akan mengeluarkan banyak hormon waktu menstrual cycle contohnya estrogen dan progestron.
so, disebabkan hormon-hormon ni, kaum hawa akan kelihatan sangat menarik di mata kaum adam termasuk la kambing jantan. ohho.
oleh sebab itu, kambing tersebut telah mengejar dr.aida.
konon kambing tu ingat dr.aida adalah pasangan yang sesuai untuk mengawan. OMG.


walaupun ak budak bio tapi ak tak pernah taw la pulak yang kaum perempuan akan kelihatan menawan bila tengah period. ini adelah fakta baru... hee.

baru ak taw kenapa kambing-kambing asyik dok kenyit mata kat ak waktu ak pergi ladang kambing tahun lepas.
nasib baik kambing-kambing tu dikurung dalam kandang.
rupanya ade tarikan pada diri ak waktu tu ea.
aiyyyooo. ak bukan pasangan mengawan ko la kambing.
haila...

25 comments:

cik_paan said...

hahahahahhaha..
aku tak leh byg kalu ko kene kejar ngn kambing ari tu

maCy said...

hah? serious? mana dapat cerita?

naz said...

hahaha biar benarr

one2paii said...

o0o0hh..lu nie doktor vet ker?msti bagus gila kerja lu kan..haha
xsangka lak pompuan bila period semakin menawan..gua xpenah kaji..tapi lu dah kaji dulu untuk gua..syabas..haha

buDAK keCIK said...

cik paan: kalu ak kna kejar, ko pn kna sekali la. sbb kite kan selalu bersama. kehkeh

maCy: ak siyes la. lecturer ak yg gtaw nih. ak pn terkezut weyh. kuikui

naz: benar lorh... siyesz

one2paii: ak bdk biotek laa... ak pn x prnah sangka2... gagaga
bkn ak yg kaji tp lcturer ak yg gtaw lorh

nabilah_2908 said...

pernh juga dgr pasal ni dulu...

sy pernh buat praktikal di zoo melaka ms study dulu..

time tu berpeluang naik gajah secara free...sebelum naik..staff yg jadi supervisor kami kata dlm nada seloroh...

jika gajah berbunyi masa org perempuan naik atas badannya...tandanya perempuan tu tgh period..

kiteorg pun gelak2 la..konon dia gurau2 jer..n mmg ada ant. kami yg period..

nk di jadikan cite...budak pertama n kedua yg tk period naik..gajah tu senyap je...bila budak yg ketiga...gajah tu berbunyi...

supervisor yg dok kt bawah dah terkekeh2 ketawa...budak no 3 tu pun tak tau nak kata apa..cuma tahan malu... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
HARI YANG BUSUK

AyuE SurihanyOt said...

OMG...patot la aku rasa gojes ja hari ni..haha

Bijen M. said...

Woah!
Fakta menarik.
Maknanya kecantikan itu hanyalah palsu belaka.
Hanya datang waktu period.
Ke ke ke.

Btw, waktu period, syaitan & jin banyak suka.
Dan kecantikan wanita itu adalah hiasan syaitan.
Bertambah kukuh teori ni.

Raji berkata said...

owh patut lah sebelum ni aku pernah tertarik dgn perempuan
=.=

buDAK keCIK said...

nsbilah_2908: x psl2 bdk yg ke-3 tu terkantoi di situ. kehkeh

AyuE Surihany0t: okie. ak phm. hee

Bijen M.: ea~! makin bertambah kukuh dgn teori yg ko kemukakan. sgt pasti...

Raji: erk. abes tu, selama ni ko tertarik ngn kaum sejenis ko ke?? terkantoi sudaa. ngeh3

Seri said...

betul ke? padahal masa period la rasa agak ragu2 bila dikelilingi ramai orang. bau kurang menyenangkan bila period ni

buDAK keCIK said...

seri: betul2. ak pn rasa x selesa tyme period. tp betul la kot. sbb ni mmg pengalaman lcturer ak. lgpn kambing pn kan jenis mamalia...

Fiq said...

yup2..

this is fact dearie! ;)

tp bila tringat time ni gak ah deria lelaki tajam kesan bau..ohmigosh..
ahhaha

so every flaws, there's something good bout it aite..

macam lesung pipit, cantik tapi sebenarnya itulah kecacatan yg nyata..some nerves putus/not fully develop :)

CGG said...

hahha...

so creative...

gambar tu..mak aiikk..menakutkan:)

athirah said...

ada tag untuk budak kechik

hiro said...

cntik dimata..cntik dhati..keh2

buDAK keCIK said...

fiq: betul2. lesung pipit tu sbnrnya cacat tp lawa~! hee

CGG: gmbr tu la plg menawan. ngeh3

athirah: sgt terima kasih krn sudi menge'tag' ak. tp ak liat sket kalu bab2 contest nih sbb ak tulis blog pn sbb nk citer psl lyfe ak n fakta hebat yg bakal ak dpt dri pembelajaran ak. pape pn thanx yaa~!

hiro: mkna yg trlalu mndalam tuh. hee

Ustaz Love said...

Salam...

Masa period ni, darah kotor dikumuhkan keluar.. jadi muka akan nampak berseri sbb perjalanan darah bersih tu semakin lancar dgn kehilangan darah kotor...

Itu teori Ustaz Love je.. hehe

Fay said...

oohh macam tu ke? :P

buDAK keCIK said...

ustaz love: okeyh teori anda ade logiknya~!

fay: mcm ni la. hehe. siyesz. ak pn xcaye at first. tp biologically, ni semua ade pengaruh ngn hormon yg turun naik dlm bdn tyme menstrual cycle. pengaruh hormon sgt kuat... kalu x, xde la plk ibu2 yg pregnant ade tetiba ade mslh kulit, kencing manis,drh tinggi kan?

ANATI SOKI said...

wakakaka.. kambing andai kejip mata ekh? wakakaka
eh! pmpuan lebih cantik time period? wa, ini fakta baru nih! ngeeee
tp anat rasa muka anat buruk je time period. muka tak terurus.. period pain sgt truk T__T

jinkamen said...

salam
ye ke?cuba google tak jumpe fakta ni....hehehe.

mie said...

oo..
tgh period rupanya..
eheheee

buDAK keCIK said...

ANATI SOKI: owh.kambing amat bijak dlm bab ngorat2 nih. kahkah.
betul weyh. ak pn ase cam x terurus giler tyme period... period pain? owh ak prnah ase. ase cam nk pengsan

jinkamen: fakta ini telah diketengahkan oleh lecturer ak. so, betul la kot. hee

mie: nape? ko jelesh ke kalo ak period pn. sbb ak kan menawan bila period. kehkeh

+d.O.Y.A.h+ said...

wah kelesss la ppuan :P