Tuesday, December 7, 2010

~perlu ke??~

salam.



okie. di pagi yang mulia ni, kita kena mulakan dengan kata-kata motivasi. baru semangat sikit nak mulakan kehidupan kita untuk hari ni + gossiping. ngee.

hari ni ak ade benda yang nak share dengan kamu-kamu... jadikan ia teladan untuk diri kamu dan adik-adik kamu yang bakal berhijrah ke dunia baru ok...


masa ak mula-mula jejak kaki kat universiti malaya ni,
ak ade la kenal ngan sorang mamat ni.
gaya memang old school abes la...
muka boleh tahan.
tapi...
ashraf muslim ak lagi ensem la.
aigoo


then, bila masuk sem 2 kot.
ak ade terjumpa ngan beliau kat times square.
pergh. dia boleh bertukar wajah.
dah takde dah gaya old school dia tu.
rambut takyah cakap la.
gaya spike kot.
spek old school dia pun dah ilang.
ganti ngan spek new school pulak.
eh silap.
ganti ngan contact lens der.
kaler? aiseh man. tak sempat la pulak nak pergi tenung mata dia.
memang mantap la mamat ni.
nasib baik dia kenal ak lagi.
kalu dia tak kenal ak, mau je ak smack down dia kat situ.
gila ganas minah nii~!

dan yang ni spesies XX pulak.
tadi tu spesies XY.
okie. kalu yang betina pulak, aiseh sungguh tak sopan ayat tu.
tukar...
kalu yang pompuan pulak.
perghhhhhh...
dulu sopan je ak tengok.
pakai tudung. so sweet~!
tapi...

dia boleh bertukar wajah~!
mantap siot~!
dari sopan teros jadi minah rock kapak.
ak nak tegur pun, pikir 110 kali.
last-last, biarkan dia dengan hidup dia.
ak still sayang pipi tembam ak ni dari kena lempang ngan minah tu.

abes la ak.
kena kecam ngan peminat jantan cik lisa ni.
sori bro.
ak hanya bagi perumpamaan je wei.
lek ar der...
pape pun, cik lisa yang tersangat cun ni memang sangat ayu...


ade lagi wei makhluk yang bertukar wajah ni...





astaghfirullahalazim...
pehal lak minah ni?
sangat mencemarkan maruah pompuan yang bertudung cam kami~!
kalu nak pakai tudung tu,
boleh tak pakai elok-elok sikit.
sadis betul ak ngan kaum ak zaman sekarang ni.
sampai ade terkeluar statement:
pompuan yang tak pakai tudung tu lagi bagus akhlak dia dari pompuan yang pakai tudung~!
gila mantap statement tu...


kesimpulannya:
perlu ke nak tukar personaliti bila mula dapat title 'pelajar universiti'??
PERLU KE?
sila renungkan masalah ni sambil tengok dada langit di waktu malam. bukan dada kaum ak ea.
nak kena smack down??



10 comments:

cik_paan said...

setakat tutp rambut je...buat ape...

same la orang pakai tudung, pakai short sleeves..
Allah suruh tutp arat, bukan tutup rambut je

ingatkan aku jugak nie

platipus said...

manusia mmg sng brubah..

buDAK keCIK said...

cik paan: dorang nk tunjuk lemak yg ketul2 kt bhgn lengan dorang tu kot.cam best je tunjuk lemak tu.adeyh.pengajaran utk kita semua~!

platipus: hati manusia macam udara.senang utk dibawa angin puting beliung~!

adrinaqamarina said...

patotnya, makin kte ke membesar, masuk u, makin matang, makin tau pk mana dosa mana pahala, mana baek mana buruk.

:)

mie said...

betul tu!!!
gejala2 ni makin kerap berlaku..

Linglung said...

banyak yg gua tgk berubah bila dah masuk U..gua pun dulu berubah juga sikit2, hehe..tp masih terkawal :p

buDAK keCIK said...

adrinaqamarina: tp mereka2 ni dh tolak tepi soal hukum hakam ni~!

mie: mmg sgt2 kerap.

linglung: ubah personaliti ke arah kebaikan xpe.contohnya utk meningkatkn self-confidence...

hamzah ian said...

ramai je budak uia tak kai tudung

buDAK keCIK said...

hamzah: semua u sama je kot...brdasarkan experiment ak,bdk yg dtg dari ceruk prkampungn lg dahsyat trkena kejutan budaya~!

Azmie Ab said...

Yg tak pakai tudung dh dpt dosa aurat kepala beliau.. Tp yg pakai tudung dpt dosa mngumpat si xpakai tudung berkenaan pulak hahaha... ps:jge lah diri nda masing2.. huhu. -peace-