Monday, December 6, 2010

~gara-gara bas sani~

salam.

alkisahnya bermula bilamana ak gatal-gatal meminta pertolongan daripada kawan ak untuk membeli tiket bas sani.sebab?
kerana gua mau balik kampung meyh setelah sebulan lebih merantau di negeri orang semata-mata demi exam ku yang tercinta.

sebab ak gatal?
kerana ak malas nak pergi hentian putra semata-mata hanya untuk beli tiket. ceit, ye ye oo je nak balik tapi tiket malas beli. hampesz. lagi pun, kalu ak start keluar dari kampus um ni maknanya kaki ak akan bertukar jadi otomatik (no manual) melencong ke lain. gila~! ak ade satu lagi kot paper yang perlu diconteng arang. eh silap. diconteng dengan dakwat pen. heh.

sebab kawan ak rajin?
kerana beliau dah abes exam. tepuk tangan sekali. sekali je wei. yang ko lebih-lebih tu pehal?
ak tersangat jelesh melihat keseronokan beliau yang pergi pusing satu kay el sebaik sahaja berjaya melepasi paper paling last. OMG.


tiket pakcik google

TAPI... ak ade masalah paling kritikal dengan tiket bas ni.
ak dapat seat kat tingkat paling bawah. sobs.
yan pasti ak dapat seat. bukan dapat kat tempat letak beg tu ye. harap maklum.
kalu dapat kat tempat letak beg tu ok jugak. bak kata sepupu ak, siap boleh bentangkan permaidani jenis baldu lagi untuk tidur. kahkah.


amat selesa. kalu berada kat tingkat 2 tu, rasa seperti terawang-awang di udara

tapi ak paling tak suka seat kat tingkat bawah. sebab?
kerana ak rasa macam lemas+sempit. selama ak naik bas sani ni, tak pernah-pernah ak dapat tingkat bawah. walau ade konflik pape pun, ak mesti request tingkat atas.

tapi silap ak jugak. ak lupa nak pesan kat kawan ak suruh request tingkat atas. sobs.
takpe. ak redha je la terima hakikat.
dato sani dengan kereta idaman ak. jutawan muda yang berumur 33 tahun. perghh. muda tu.

pape pun ak balik kelate 12/12/2010 pada jam 9.30 malam.
seperti biasa. before ak balik kelate, ak akan singgah rumah cik bidadari besi comel kat gombak.
sape cik bidadari besi comel?
beliau adelah kawan sedarah sedaging ak~! ak sangat rindu dengan beliau yang berada jauh di bumi anbia. sobs.

sape nak teman ak balik kelate? tiket beli sendiri. harap maklum.



17 comments:

Azmie Ab said...

kah..kahkah..

buDAK keCIK said...

pehal ngn ko ni??prnah ase kna lempang x?kahkah

siti aida said...

wahhhh! nak keta merah tu..hehehe =))

cik_paan said...

semangat bgtaw wktu balik

hamzah ian said...

pergh.. lu pergi la ngorat dato sani tuh. haha

mie said...

selamat balik kg..
kirim salam cik bidadari besi...

buDAK keCIK said...

siti aida: anda dipersilakan...nk amek dato sani tu pb bley.ngeh3

cik paan: walawesz...ak mmg dh excited state nk blk ni~!

hamzah ian: erk.ooh,ak x sanggup utk brmadu.kahkah

mie: thanx yaa.insyaAllah.no tepon x nk??hee

Fiq said...

hamjah gay.

sekian.

pss.. saya lagi comel dari cik bidadari tu okeyh..
grr...

nurayunni said...

tkut nak naik bas...huhu

buDAK keCIK said...

fiq: hamjah gay?kahkah.teringat entry dia yg psl gay tu.
ye~!sy taw tahap kecomelan anda bagaimana.ngee

nurayunni: naik bas tu sama cam pertaruhkan nyawa.pape pn redha je la.hidup mati kat tgn tuhan...

enyheartsdiamond said...

bas sani mcm bas wajib eny pegi balik a.star-kl :D

buDAK keCIK said...

enyheartsdiamond: kan...syiok woo naik bas tu.tp x suka seat tingkat bwh.sobs

AyuE SurihanyOt said...

mcm hensem je dato' sani tu wei..

Halia Kentang @ Annpaan said...

moga perjalanan smpai dengan selamat

buDAK keCIK said...

AyuE Surihany0t: sgt ensem weh~!putih melepak.ak pn kalah.aiseh.tp bru je kawen.kalu x, bley ah rembat an?ngeh3

Halia Kentang @ Annpaan: terima kasih~!ngee.

Fakhrur Razi berkata said...

aku suka gak dok kt tingkat atas
nak2 seat yg depan
fuhh rasa macam dalam kapal terbang seat pilot =.="

ps: Dato sani tu tokey Bas sani ke?
ker kau saje letak gmbr dia =.="

buDAK keCIK said...

Fakhrur Razi: ak sgt2 sokong ko~!ak pn suka dok seat tu...view dia lawa siot.ngeh3

dato' sani tu mmg tokey bas sani ler...nama pn sani kot.kang kalu ak letak gmbr faizal tahir,mmg sah2 tipu.faizal tahir,bas sani.sgt berbeda.ohho