Tuesday, November 2, 2010

~nafasku yg terakhir~

salam.

alhamdulillah. berjaya jugak ak & cik paan hantar esemen plant physio petang tadi setelah bertungkus lumus(sambil berfesbuk+blogwalking) menyiapkan esemen tu.

ak memang kelam kelibut giler pagi tadi.
baru je tido after subuh sbb nak siapkan esemen punye pasal.
pastu pukul 9.15 a.m. dah bangun sbb nak compiling bagai la.
esemen nak kena hantar pukul 2 p.m.
TAPI dalam pukul 11 a.m., esemen tak print lagi~!
pastu plus masalah teknikal lagi.
memang banyak la dugaan nak hantar esemen ni.
pape pun esemen plant physio dah selamat hantar~! ngee.

siyes ak cakap, minggu ni memang minggu yg paling kalut~!
kalut-kalut pun, sempat lagi layan fesbuk+blog. ngeh3.
hati ak tak tenang. tension+stress~! camne tu?
bila dah tension-tension camni, mula la ak nak buat gila.
contohnya keluar jalan-jalan waktu malam dengan kawan sambil borak pasal crush masing-masing ke, main game budak hingusan ke, makan ais krim sampai comot-comot ke, mandi pukul 1 a.m ke, pakai bra terbalik ke, bertempik secara memvavi buta kat floor ak ni ke, etc.

TAPI still tak tenang jugak~!
pikir punya pikir baru ak jumpa formula untuk tenang.
dekatkan diri dengan Allah~!

kita ni nama je Islam.
tapi tyme tension je mesti pergi tengok wayang la, pergi bercuti kat genting la, karaoke la.
huh~!
ape yg kita dapat? dosa semata-mata.
nauzubillah.


BETUL~!
tiada lagi ketenangan yg sebenar melainkan ketenangan kurniaan Allah.
Allahuakhbar~!
ampunkan hamba Mu yg hina ini ya Allah...
berikan ak peluang untuk beribadat kepada Mu hingga nafasku yg terakhir...amin.

14 comments:

BLADE EDGE said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

Fiq said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya.

regards,
BIDADARI BESI.

hehehehehhehehe

pakai bra terbalikk???? macam mana tu yang..

aiyayayyayaa

hiro said...

dunia2.melalaikan.

cik_paan said...

hahahahahhahaha.....bra terbalik..
tak boleh blah sungguh...

oh ye, saya baru perasan blog ni, mari lah jemput dtg ke blog saya

buDAK keCIK said...

aiyoo.nape sumer kuarkn statement,"sy baru perasan blog ni".hee.

blade edge: tq sbb sudi blogwalking blog sy

fiq&paan: anda mau try ke pakai bra terbalik.ngeh3.

hiro: dunia mmg melalaikn smpai kte bley lupa ngn Sang Pencipta.
wallahualam

Linglung said...

betul la tuhh..formula/tips ni selalu kita lupa.

buDAK keCIK said...

linglung: betul2.bnda2 lagho ingt plk~!
haish.

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha..boleh plak pakai terbalik..pernah ke??LOL!

buDAK keCIK said...

rossa: anda mau cuba ke?nk ak ajarkn ke?ngeh3

✿....rossa alina....✿ said...

hahahaha..cmne la ghopenye kalo pakai terbalik..kakakakakaka.. ;p

MOFASAD said...

sepupu lu piqa tu?

errrrr~

buDAK keCIK said...

rossa: kahkah.try la kalu nk taw ghopenya~!ngeh3

mofasad: nape?x caye ke?
YUP~!kami sepupu~!
ko jg dia baik2.x sanggup ak tgk dia sedeyh2 lg..

Frodo Baggins said...

salam...

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

anyway, kalo ada masa silalah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE


hahahahhahahha. komen yg paling sexy n x lagho


>>___<<

buDAK keCIK said...

frodo: okie dokie