Wednesday, November 24, 2010

~malam yg berkat~

salam.

gadis tu bagaikan malaikat kecil yg dipinjamkan oleh Allah untuk tolong ak pada malam tu.


malam tu ak sampai hentian putra pukul 8 p.m.
turun je daripada bas, ak terus meluru ke mcD sebab lapar dah tahap gaban~!


credit untuk sepupu ak sebab beliau belanja ak mcChicken.
hei mcChicken...
teringat iklan kt tv. gedix nk mampus. nak makan burger pun, siap nyanyi-nyanyi...
patotnya baca la basmallah dulu. hampesz~!


lepas siap tapau burger nak bawak balik kolej, ak terus berjalan sendirian menuju ke stesen pwtc.
ak cuak jugak masa tu sebab first time kot jalan sorang-sorang kat tengah-tengah bandar. malam pulak tu.
kl ni bukan boleh caye sangat.
orang dengan setan pun dah tak boleh nak beza.


dengan kepala yang masih tingtong, boleh pulak ak konpius laluan untuk ke masjid jamek.
tetiba ak ternampak seorang gadis.
comel~! putih. pakai spek. pakaiannya amat sopan. muka pun suci bersih je. orangnya kecik je.
rupanya gadis tu pun belajar kat um jugak.
yang menariknya, beliau senior ak. budak master.


kakak tu la yang tolong ak angkat bagasi ak yang nak sama berat dengan anak gajah ni.
berat wei. dan beliau juga belanja tiket lrt untuk ak.
ak memang segan giler dengan kakak tu.
dah la baru kenal ak tapi siap belanja tiket lrt lagi.
mulanya ak was-was jugak dengan kakak ni.
tapi bila tengok raut wajah beliau yang tenang, ak jadi kelu.
siyes, kakak tu amat baik. kak mumtaz...


sampai je stesen u, ak teros cari teksi.
gila nak naik bas masuk um~!
dah la bagasi ak ni ringan giler. alamatnya tak sampai kolej la ak malam tu sebab tercabut pinggang tengah jalan. hee.

takot jugak naik teksi malam-malam. single pulak tu.
muka pakcik teksi pulak ade iras-iras gangster.
tawakal je la jawabnya.
naseb la stesen u dengan pintu masuk um tu dekat je.


alhamdulillah. malam tu, ak selamat sampai um.
pakcik teksi tu pun baik. siap bagi nasihat lagi untuk ak sempena minggu exam ni.


ye~! budak-budak um baru nak start exam. harap maklum.


p/s: don't judge a book by its cover~!

4 comments:

cik_paan said...

don't judge a durian by it's bau

buDAK keCIK said...

ye~!ak taw.ko mmg alergic ngn bau durian ni.hee

hiro said...

lapar begerrrr.

buDAK keCIK said...

hiro: hei mcChicken...harhar