Saturday, October 30, 2010

~tunda-menunda~

salam.


pagi ni hujan lebat.
tidur pun syiok je.
lena je ak tidur ari ni sbb dah tak payah pikir pasal presentation, pasal test.
nasib baik la ak terjaga nak semayang subuh.
tapi tu pun dah macam ala-ala subuh gajah.
aiseh. hujan punya pasal. [salahkan hujan plk].


ni hujan lain. takde kena mengena dengan yg hidup mahupun yg telah meninggal dunia.
hiasan semata-mata.

sepatutnya pagi ni ak ade group discussion kat library.
TAPI disebabkan hujan, ak mesej kawan-kawan ak cakap tunda pukul 10 pagi.
konon nak tunggu hujan berhenti la~! hee.
[tapi sebenarnya ak nak sambung tidur. ngee.]
lepas ak bersiap-siap, hujan still turun mencurah-curah bagaikan air tempayan yg dibuang dari langit.
ak pun terus kol shima yg masih dalam mamai; 'wei, kite buat discussion esok la ek'.
amek ko~! mula-mula tunda satu jam. lepas tu, terus tunda esok~!
kerja ak tertangguh lagi. [pemalas]

lepas tu, ak terus sambung kerja yg telah tergendala sejak seminggu yg lepas iaitu;
aktiviti mendobi. senang je. campak je dalam mesin. dah siap~! hoho
tak sempat weh nak basuh baju after balik dari field trip. [busy+malas]
hectic week la katakan.
tapi blog boleh pulak update tiap-tiap hari. wee~~~

memandangkan ak dok sorang-sorang dalam bilik.
[rumate ak yg sorang tu balik, yg sorang lagi ade test]
tetiba mood rajin ak datang ari ni; aktiviti kemas bilik. oo yeah.
assignments tak siap-siap lagi. huh~!

misi minggu ni:
  1. 30/10/10[sabtu]: siapkan lab report plant physio
  2. 31/10/10[ahad]: siapkan assignment applied microbe
  3. 1/10/10[isnin]: siapkan lab report tissue culture
AK WAJIB IKUT PLANNING NI~!
lepas tu boleh prepare untuk final exam~!

p/s: minggu ni dah start study week. lepas tu break 2 minggu. then start exam!!!
harap maklum


5 comments:

it's-paan said...

jangan tak buat pulak...

hiro said...

slamat mju jaya.

buDAK keCIK said...

hiro: thanx yaa

Fiq said...

rajen hiro mengomen kat sini yek..!

ok..letak shoutmix box, senang nak memekak..

letak traffic, sng nk usyar sapa dtg..

letak nuffnang, kumpul duit byk2 boleh dtg kat sini ok!

lagi satu .. takyah letak word verification.. ai malas nak taip2 nie..

ok! hehehehehehhee

love u syg..!

buDAK keCIK said...

fiq: ai x bape nk mahir la nk tarok shoutmix box~!
byk lg nk kna explore ni.

x expert sgt bab2 nuffnang nih.
ngee

thanx fiq~!

luv you too~!