Monday, October 18, 2010

mata sepetku...

salam...

ak bangun tidur pagi tadi dengan penuh kemalasan.
tapi bila pikir-pikir ak ade kelas pagi terus ak sambar towel.
lepas mandi baru ak perasan mata kanan ak sakit tanpa sebab.

ak terus berteleku depan cermin.
bila ak telek sampai nak tersembul biji mata ak ni,
baru ak perasan hujung mata ak macam bengkak. pastu ade cam darah beku.
patot la sakit. aiseh.
mata sepet ak sudah tidak menawan. [erk. mata sepet pun menawan ke?]


kalu tak silap ak, bulan lepas cik paan dah kena sakit mata ni. siap pergi klinik kolej 12 ag tu.
tetiba tanpa sebab yg munasabah, ak pulak terkena. memang cun sangat la ni.
pastu bila petang menjelma, kepala ak pulak yg berdenyut-denyut.
macam nak pecah. sakit!
effect dari mata ni la kot.

credit to cik paan sbb donate ubat dia kt ak
harap2 boleh bertahan.
malas ak nak pergi klinik kolej 12. jauh! [takde dr.ensem].hee


**************************************************

berita baik:

after lab petang tadi, ak pergi serang ofis kolej ak sbb tak puas hati dengan kes saman ak
rupanya memang ade masalah teknikal di situ
al maklum la. yg pergi serang bilik ak pagi-pagi buta ari tu adalah penyelia baru.
so miss XX tu memang tak taw pape.
ak memang boleh tarik nafas lega di situ.
maknanya duit ak rm** tak perlu la melayang-layang nanti
[selamat duit ak]
sape yg tak sayang duit?
meh habaq mai kat ak.
boleh la jugak ak cilok rm150 buat bayar untuk field trip weekend ni.
no money no talk!

berita buruk:

AIR!!!
oh no. not again!!!
sejak ak dok um ni, memang pantang dengar perkataan air.
sebut je air, ak mesti teringat kes takde air ari tu. sampai ak pergi menyelinap kat fakulti pendidikan semata-mata nak bermandi-manda.
ak memang tak boleh hidup tanpa air.
air tu punca kebersihan.
ye la. abes tu, kalu ko nak berak ke nak kencing ke, ko nak basuh dengan ape?
dengan pasir? ko pernah tak terpijak pasir yg ade taik kucing? camne bau dia?
still busuk jugak kan. even kucing bukan main penat lelah lagi nak sorok taik dia dalam pasir
TAPI
still bau dia tak hilang. pergh. menawan pulak tu bau dia.
haa di situ la kegunaan air. untuk menyelamatkan sisa kumbahan kita.

ak dpt taw berita air ni masa dalam lab.
ape lagi. meronta-ronta jiwa dan raga ak nak balik kolej sbb nak mandi and tadah air.
nasib baik hari ni takde experiment. just check lab report je.
abes je lab report checking, terus ak cabut lari balik kolej.
sbb air punya pasal!
memang heaven giler la bila dapat mandi petang tadi. wee~~~

tapi masa ak tengah buat entry ni, air ade lagi tu.
ak rase cam air kat toilet tu tengah tarik-tarik ak la.
maknanya dia nak suruh ak mandi lagi.
baik ak pergi mandi puas-puas sebelum air tu hilang dari pandangan mata sepetku.

p/s: watch out with the virus around you.

No comments: