Sunday, October 17, 2010

life is easy but people...

salam.

miss my ABC!hee.tulis entry dalam kelaparan...

yup!life is very easy but people make it more complicated.
like me! I'm very sensitive. mood swing.huh.
but I really want to be happy-go-lucky person.
think positively! yeah!




Ya Allah, tenang hati ak bila tengok muka budak ni. suci+bersih. terharu bila tengok budak cute ni sedang berkomunikasi dengan Sang Pencipta dengan khusyuk. ak termalu sendiri!
(agak-agak anak ak nanti, ada ke muka camni? maybe ade tapi dengan syarat en.XY kna cute jugak la sbb chromosome cute+chromosome cute= cute-cute. ekeke)

semalam ak tersangat tension sbb :
  1. assignments - ketika ak sedang khusyuk menghitung hari untuk final exam ni la, para lecturers terlampau excited state bagi kita orang assignments. uwaaaa. tulun! think positive: maybe lecturers kami nak suruh tahap pengetahuan kami lebih berkembang. bukan hidung yang kembang ye. harap maklum. hee
  2. tests - pergh. tests terlalu banyak! ak takut test plant biotek sbb ak tak taw nak baca apa. mana taknya, masuk kuliah plant biotek, ak berangan. asal plant biotek je berangan. asal berangan je plant biotek. lepas tu, sepatotnya 23/10(sabtu) ni, budak-budak animal breeding ade field trip ke perlis+perak sbb nak visit ladang ostrich and buffalo. dah alang-alang pergi perlis, kami dah sepakat nak turun langkawi before pergi perak. tapi... kami telah terima berita buruk bahawa next week kami ade 3 tests! cuba bayang, weekend ni kami pergi berlibur, EH SILAP, kami pergi kembangkan ilmu kami kat ladang+cuti2 malaysia (bukan cuti2 cinta ek), and then balik um ari isnin malam pulak tu. balik penat-penat, kami terpaksa mengadap 3 tests dalam tempoh 4 hari. memang gila kentang. test tissue culture(praktikal+teori), test biotech technique, test plant biotek!!! mampukah ak untuk jadi orang? atau mampukah ak untuk jadi manusia? erk. apa beza antara orang dengan manusia? heh. think positive: maybe lecturers ak nak suruh ak buat preparation awal-awal. so, takde la istilah study last minit. hee
  3. saman - wei, ak ni lesen L pun takde. memang terang lagi bersuluh la yg ak ni tak boleh bawak kereta neither motor. so, dari mana datangnya saman ni? ni yg ak tetiba nak emo bila cakap pasal saman ni! ak kena denda rm** sbb mrs. XX cakap ak belum daftar lagi lappy ak kat kolej kediaman ak ni! ade ke patot. memang tak patot langsung pun. abes tu yg pergi daftar lappy kat ofis beberapa bulan yg lepas tu sape? hantu comel? hampess. think positive: maybe pihak ofis tu lupa nak tanda kot masa hari tu sbb terlalu terpegun dengan kecomelan ak. hee
  4. abang baju melayu merah - yg pasti perkara ni bukan penyebab ak tension (aura gatal dah mula timbul). ak saje nak inform, abang baju melayu merah yg comel ni telah menghadiahkan senyumannya yg menawan kat ak masa ak pergi makan kat McD masjid jamek. wee~~~tapi ak tak pernah tertawan pun dengan senyumannya yg bajet menawan tu. ever and never! sbb dia tak pergi semayang jumaat! mana ak taw? ak taw la sbb ak pergi makan McD masa manusia yg ade chromosome XY pergi semayang jumaat. huh. pergi McD bukan main segak lagi berbaju melayu merah tapi semayang jumaat tak pergi. adush. terus REJECT! orang camni ke nak didik anak-anak ak nanti? astaghfirullahalazim... think positive: maybe abang ni tetiba datang bulan masa tu. sbb tu la dia melencong ke McD. erk. lelaki pun ade masalah bulan jugak ke? kepada sesape yg terasa dia ade chromosome XY sila selesaikan kekeliruan ini. huh

so, sebagai konklusi kita harus berfikiran positif. Allah always with us. even when we have a big problem, we are not alone! we have Allah!

p/s: watch out with the virus around you.


2 comments:

it's-paan said...

hahahahha...
abg baju merah ye???
lawak habis

buDAK keCIK said...

yup.abg baju melayu merah.
masa first ak tgk dia, ak teringat kat ko sbb ko kn suka tgk manusia yg ber chromosome XY ni pakai baju melayu.dh la comel.hee